Explosieve groei aantal bedrijven bij GS1 door online verkopen

GS1 barcode

Meer dan 1250 MKB-bedrijven hebben dit jaar gevraagd om GS1 barcodes. De verkoop van GS1 barcodes stijgt daarmee met 100 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Volgens GS1 komt dit door de toenemende populariteit van online winkelen. Veel kleine bedrijven willen kunnen verkopen op Bol.com, Google Shopping en eBay. Bedrijven verkrijgen bij GS1 een uniek identificatienummer, zodat zij hun producten online kunnen verkopen.

De GS1 barcode is daarmee in online retail steeds vaker te vinden bij bedrijven vanuit het MKB. Bedrijven zijn met barcodes in staat om hun producten breder aan te bieden dan enkel en alleen in hun eigen webshop. Voor veel online retailers is de GS1 code de norm omdat ze steeds vaker door online verkopers als bol.com, Amazon, eBay, Beslist.nl, Google en Alibaba verplicht GS1 codes te gebruiken.

Elke ondernemer doet er goed aan meteen de officieel geregistreerde barcodenummers te gebruiken. Alleen dan zijn bedrijven verzekerd dat hun producten volgens internationale standaarden uniek geïdentificeerd zijn. GS1 Nederland speelt met het GS1 codepakket 10 in op de sterk groeiende groep webwinkeliers.

Lees ook
CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

Veel ondernemers in het mkb kunnen niet anders dan de stijgende kosten voor onder andere energie en grondstoffen doorbereken aan de klant.

Drempel voor TEK-regeling gaat omlaag

Drempel voor TEK-regeling gaat omlaag

Het kabinet verlaagt de drempel voor mkb-bedrijven om in aanmerking te komen voor energiecompensatie. De hoogte van de energiekosten moet nu minimaal overeenkomen met 7% van de omzet. Voorheen was dit 12,5%, wat voor de meeste mkb-bedrijven geen haalbare drempel was.

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet een pakket maatregelen aan voor ondersteuning van het mkb. De inhoud van dit pakket werd 3 november naar buiten gebracht. Tot en met 2027 trekt het kabinet jaarlijks 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren