Feike Sijbesma blijft toch bij DSM als erevoorzitter

sijbesma-wikimedia

Vertrekkend CEO Feike Sijbesma blijft toch verbonden aan DSM met een aanstelling als erevoorzitter. Dat laat het bedrijf deze week weten. Sijbesma zal in die rol met name optreden als ambassadeur voor DSM, om zo zijn uitgebreide netwerk beschikbaar te houden voor het chemiebedrijf.

Eind vorig jaar werd bekend dat Sijbesma begin 2020 zou aftreden als CEO. Met bijna dertien jaar dienst is hij een van de langstzittende directeuren van DSM. De aanstelling van erevoorzitter is volgens het bedrijf vooral een eerbetoon voor zijn staat van dienst. Op verzoek zal Sijbesma het bedrijf naar buiten toe vertegenwoordigen. “DSM blijft profiteren van Feike’s enorme netwerk en de kennis die hij heeft op het gebied van duurzaamheid”, aldus voorzitter van de Raad van Commissarissen Rob Routs.

Beeld: wikimedia

Meer over
Lees ook
Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

DSM gaat zich volledig richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur vereenvoudigt.

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable slaat de handen ineen met DSM om groeimedia voor kweekvlees te ontwikkelen. Kweekvlees of gecultiveerd vlees staat nog in de kinderschoenen. Een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling ervan is het groeimedium waarin het gekweekte vlees kan groeien. Kweekmedia zijn vloeistoffen gevuld met onder meer koolhydraten, eiwitten, vitamines...

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.