Fernando Laposse wint Future Food Design Awards

Totomoxtle_2

Tijdens de Dutch Design Week werden op 26 oktober voor de eerste keer de Future Food Design Awards uitgereikt. Fernando Laposse won de prijs met zijn project Totomoxtle. Hij kreeg zowel de jury als de publieksprijs met meer dan 5000 stemmen.

Voor zijn project Totomoxtle werkte Laposse samen met Mexicaanse boeren om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen voor lokale maissoorten met minder restafval en meer omzet. Laposse gebruikt de schillen van de maïs als fineer. Dit wordt gebruikt voor de afwerking van bijvoorbeeld muren, vazen en meubels.

Agri meets Design en The Dutch Institute of Food&Design namen het initiatief voor de Future Food Design Awards. De jury was op zoek naar ontwerpen die de huidige voedselcultuur uitdaagden. 73 projecten uit 24 verschillende landen deden mee aan deze eerste editie.

Lees ook:

Voedsel van de toekomst wordt bekroond tijdens Dutch Design Week (10 oktober 2017)

Lees ook
84 procent van ingevoerde zonnebloemolie in 2021 kwam uit Oekraïne

84 procent van ingevoerde zonnebloemolie in 2021 kwam uit Oekraïne

Oekraïne was in 2021 voor Nederland de grootste leverancier van ruwe zonnebloemolie en maïs, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In dat jaar was 84 procent van de ingevoerde ruwe zonnebloemolie afkomstig uit Oekraïne. Voor maïs was het Oekraïense aandeel 42 procent.

Voedsel van de toekomst wordt bekroond tijdens Dutch Design Week

Voedsel van de toekomst wordt bekroond tijdens Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week worden op 26 oktober voor het eerst de Future Food Design Awards uitgereikt. Deze internationale stimuleringsprijs gaat naar een vernieuwende ontwerper die ons voedsel op zijn kop zet. Drie genomineerden Uit de 73 inzendingen selecteerde de jury drie inzendingen: Fernando Laposse uit Mexico met het maisproject Totomoxtle,...

Suikertaks werkt ook in welvarend Berkeley

Suikertaks werkt ook in welvarend Berkeley

Hoewel er in het verleden vaak aan getwijfeld werd, bleek de suikertaks voor het eerst in Mexico wel degelijk te werken. Maar Mexico is geen rijk land. Verrassend genoeg blijkt een suikertaks op frisdrank ook in een welvarende stad als Berkeley in Californië goed te werken. Door Marjolein Streur - Foodlog In 2014 voerde Berkeley in Californië als eerste...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren