Ferrero neemt Delacre over

1 november 2016

Ferrero neemt de Frans-Belgische delen van Delacre over. Het Italiaanse Ferrero (bekend van merken als Nutella en Kinder Surprise) zou al sinds juni interesse hebben in de van oorsprong Belgische koekjesproducent. Nu zou de overname rond zijn, meldt De Morgen. Het is onbekend welk bedrag hiermee gemoeid is.

Moederbedrijf Yildiz Holding doet Delacre en United Biscuits SAS, de Franse dochter van het Britse United Biscuits, van de hand. Het Turkse concern is ook eigenaar van de Belgische pralineproducent Godiva.

Yildiz nam Delacre in 2014 over van het Britse United Biscuits dat Delacre zelf in 1998 had gekocht. United Biscuits, dat onlangs de naam heeft veranderd in Pladis, voert merken als Godiva, Ulker en McVitie’s.

Delacre

Bij Delacre werkten eind 2014 in België bijna 300 mensen. De omzet bedroeg in dat jaar bijna 120 miljoen euro. De huidige koekjesproductie gebeurt in het Franse Nieppe en het Belgische Lambermont.

Ferrero haalde in het boekjaar dat in augustus 2015 werd afgesloten, een omzet van 9,5 miljard euro. De Italiaanse groep heeft in totaal ruim 33.000 medewerkers.

Lees ook:

United Biscuits (Verkade, Sultana) naar Turkse Yildiz (5 november 2014)

Altijd op de hoogte blijven?