Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Nutella

Ferrero, producent van onder meer Nutella, staat op het punt de koekjesdivisie van Kellogg over te nemen. Nieuwssite CNBC meldt dat de deal bijna rond is. Ferrero betaalt 1,3 miljard dollar aan Kellogg voor de overname.

De merken die ter overname werden aangeboden zijn Keebler, Famous Amos, en fruitsnack-merken. Kellogg gaat zich na de verkoop richten op zijn merken die de afgelopen tijd te weinig aandacht hebben gekregen. Het bedrijf hoopt op deze manier onder andere Pringles en Cheez-Its nieuw leven in te blazen.

Overnames

Ferrero is op dreef met zijn overnames. In de afgelopen twee jaar nam het ook al de Ferrara Candy Company over, alsook de snoeptak van Nestlé. Hiermee aast het bedrijf op verwaarloosde merken van food-multinationals.

Lees ook
Dirk, Jumbo en Kellogg’s kanshebbers voor Gouden Windei

Dirk, Jumbo en Kellogg’s kanshebbers voor Gouden Windei

Voedselwaakhond foodwatch maakt de genomineerden voor het Gouden Windei bekend: de prijs voor het meest misleidende voedselproduct van het jaar. Jumbo Ice Tea Feel Immune, Inner Beauty en Good Energy, Pure Ambacht Ambachtelijke salade oma's aardappel-scharrelei van DIRK/Dekamarkt, en Kellogg’s All-Bran Fruit’n Fibre zijn de kanshebbers.

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft van het Belgische voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Ferrero sloot begin april de deuren van de locatie in Aarlen na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt waren aan de fabriek. Sinds vrijdag 17 juni mag de fabriek worden heropgestart.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren