Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Kinder Surprise logo

Ferrero, moederbedrijf van Kinder, roept chocoladeproducten in Nederland terug na meldingen van salmonellabesmettingen. Hoewel er nog geen Kinder-producten positief zijn getest op salmonella, haalt Ferrero de chocolade terug uit voorzorg. Het bedrijf werkt samen met de voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde gevallen van salmonella.

De mogelijke besmettingshaard van de salmonella is de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen. Producten uit deze fabriek zijn in Groot-Brittannië, België en Nederland terecht gekomen. In Groot-Brittannië raakten al meer dan zestig mensen besmet met salmonella na het eten van de chocolade. In België gaat het om zo’n twintig verdenkingen van besmettingen.

In Nederland zijn twee Nederlandse kinderen besmet met salmonella. Het is niet bekend of dit komt door Kinder-producten. Ferrero schrijft in een persbericht dat het bedrijf in Nederland nog geen klachten heeft ontvangen. “Ook zijn geen van onze Kinderproducten die op de markt zijn gebracht, positief getest op salmonella. Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft.” Nederlanders worden door het bedrijf geadviseerd gekochte Kinder-producten niet te consumeren.

De producten die Ferrero terugroept:

Ferrero producten salmonella

Bron: Ferrero, RTL Nieuws

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken in België hebben (een deel van) hun productie stilgelegd uit voorzorg, nadat er een salmonellabesmetting werd vastgesteld bij Barry Callebaut. Deze fabrieken kregen mogelijk besmette chocolade van Barry Callebaut.

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft van het Belgische voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Ferrero sloot begin april de deuren van de locatie in Aarlen na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt waren aan de fabriek. Sinds vrijdag 17 juni mag de fabriek worden heropgestart.

NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

Voor de tweede keer waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) consumenten voor de mogelijke aanwezigheid van MDMA in de 3-literflessen champagne van het merk Moët & Chandon Ice Impérial. Februari 2022 gaf NVWA de eerste waarschuwing.