Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Kinder Surprise logo

Ferrero, moederbedrijf van Kinder, roept chocoladeproducten in Nederland terug na meldingen van salmonellabesmettingen. Hoewel er nog geen Kinder-producten positief zijn getest op salmonella, haalt Ferrero de chocolade terug uit voorzorg. Het bedrijf werkt samen met de voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde gevallen van salmonella.

De mogelijke besmettingshaard van de salmonella is de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen. Producten uit deze fabriek zijn in Groot-Brittannië, België en Nederland terecht gekomen. In Groot-Brittannië raakten al meer dan zestig mensen besmet met salmonella na het eten van de chocolade. In België gaat het om zo’n twintig verdenkingen van besmettingen.

In Nederland zijn twee Nederlandse kinderen besmet met salmonella. Het is niet bekend of dit komt door Kinder-producten. Ferrero schrijft in een persbericht dat het bedrijf in Nederland nog geen klachten heeft ontvangen. “Ook zijn geen van onze Kinderproducten die op de markt zijn gebracht, positief getest op salmonella. Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft.” Nederlanders worden door het bedrijf geadviseerd gekochte Kinder-producten niet te consumeren.

De producten die Ferrero terugroept:

Ferrero producten salmonella

Bron: Ferrero, RTL Nieuws

Lees ook
IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.

Zoetwarenbedrijf Cloetta reorganiseert productie in Nederland en België

Zoetwarenbedrijf Cloetta reorganiseert productie in Nederland en België

Het Zweedse zoetwarenbedrijf Cloetta, moederbedrijf van Red Band, is van plan om een nieuwe fabriek te bouwen in Nederland, die in 2026 in gebruik moet gaan. Daarvoor wil het bedrijf drie huidige fabrieken in Roosendaal en Turnhout sluiten.

Salmonella: een onderschat risico?

Salmonella: een onderschat risico?

Iedereen kent het risico op besmetting met Salmonella als het gaat om rauwe kip. Maar recent waren er recalls van chocolade- en kruidenproducten, vanwege Salmonella.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren