Ferrero sluit tijdelijk fabriek in Aarlen

Kinder Surprise (Tiia Monto via Wikimedia Commons)

Beeld: Tiia Monto via Wikimedia Commons

Ferrero stopt tijdelijk de productie in de fabriek in Aarlen, België, in het kader van het lopende salmonella-onderzoek dat plaatsvindt. Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) heeft besloten de toelating van de fabriek in de trekken.

Ferrero roept de productie van Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Max 100g en Kinder Schokobons met onmiddellijke ingang terug. Afgelopen weken raakte in Groot-Brittannië, België en Nederland mensen, waaronder veel kinderen, besmet met salmonella, na het eten van Kinder-producten. Daarom doet Ferrero in samenwerking met de lokale voedselautoriteiten een onderzoek naar het mogelijke verband tussen de besmettingen en de producten.

Op basis van de onderzoeken die het FAVV heeft uitgevoerd, trekt het Agentschap de toelating van de fabriek te Aarlen in. Ferrero meldt dat er intern vertragingen zijn ontstaan bij het tijdig opvragen en delen van informatie. Dit had gevolgen voor de snelheid en doeltreffendheid van het onderzoek. De fabriek zal pas weer opengaan nadat zij door de autoriteiten is gecertificeerd.

Deze terugroepactie heeft alleen betrekking op Kinder-producten die in Aarlen, België, zijn geproduceerd. De fabriek in Aarlen is goed voor ongeveer 7% van de totale hoeveelheid Kinderproducten die Ferrero op jaarbasis wereldwijd produceert.

Consumenten die de teruggeroepen producten hebben gekocht, worden geadviseerd ze niet te consumeren en ze voor terugbetaling terug te brengen naar de winkel waar ze zijn gekocht. 

Bron: Persbericht Fererro; FAVV

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken in België hebben (een deel van) hun productie stilgelegd uit voorzorg, nadat er een salmonellabesmetting werd vastgesteld bij Barry Callebaut. Deze fabrieken kregen mogelijk besmette chocolade van Barry Callebaut.

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft van het Belgische voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Ferrero sloot begin april de deuren van de locatie in Aarlen na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt waren aan de fabriek. Sinds vrijdag 17 juni mag de fabriek worden heropgestart.

Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

De heropstart van Ferrero-fabriek in Aarlen, die op 8 april werd stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten, is uitgesteld. Ferrero hoopte de fabriek 13 juni te heropenen, maar de directie maakte vrijdag bekend extra tijd nodig te hebben.