Ferrero wil fabriek in Aarlen 13 juni heropenen

Kinder Surprise (Tiia Monto via Wikimedia Commons)

Foto: Tiia Monto via Wikimedia Commons

Chocoladefabrikant Ferrero hoopt de fabriek in Aarlen, waar chocolade besmet raakte met salmonella, op 13 juni te heropenen. Het bedrijf wacht op toelating van het Belgische voedselagentschap FAVV.

De fabriek in Aarlen moest twee maanden geleden dicht nadat een lading chocoladeproducten met salmonellabesmetting in supermarkten belandde. Daarvan werden tientallen mensen ziek. FAVV en Ferrero onderzoeken momenteel nog hoe de besmette producten in de winkel zijn beland.

Op 4 mei vroeg de Ferrero-fabriek een nieuwe toelating voor productie aan. FAVV heeft 30 dagen om hierover te beslissen. De directie van Ferrero heeft verzekerd dat het loon van de werknemers tot zeker eind mei uitbetaald wordt.

Bron: VRT

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Salmonella: een onderschat risico?

Salmonella: een onderschat risico?

Iedereen kent het risico op besmetting met Salmonella als het gaat om rauwe kip. Maar recent waren er recalls van chocolade- en kruidenproducten, vanwege Salmonella.

Ferrero sluit tijdelijk fabriek in Aarlen

Ferrero sluit tijdelijk fabriek in Aarlen

Ferrero stopt tijdelijk de productie in de fabriek in Aarlen, België, in het kader van het lopende salmonella-onderzoek dat plaatsvindt. Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) heeft besloten de toelating van de fabriek in de trekken.

Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Ferrero, moederbedrijf van Kinder, roept chocoladeproducten in Nederland terug na meldingen van salmonellabesmettingen. Hoewel er nog geen Kinder-producten positief zijn getest op salmonella, haalt Ferrero de chocolade terug uit voorzorg. Het bedrijf werkt samen met de voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde...