Ferrero wil fabriek in Aarlen 13 juni heropenen

Kinder Surprise (Tiia Monto via Wikimedia Commons)

Foto: Tiia Monto via Wikimedia Commons

Chocoladefabrikant Ferrero hoopt de fabriek in Aarlen, waar chocolade besmet raakte met salmonella, op 13 juni te heropenen. Het bedrijf wacht op toelating van het Belgische voedselagentschap FAVV.

De fabriek in Aarlen moest twee maanden geleden dicht nadat een lading chocoladeproducten met salmonellabesmetting in supermarkten belandde. Daarvan werden tientallen mensen ziek. FAVV en Ferrero onderzoeken momenteel nog hoe de besmette producten in de winkel zijn beland.

Op 4 mei vroeg de Ferrero-fabriek een nieuwe toelating voor productie aan. FAVV heeft 30 dagen om hierover te beslissen. De directie van Ferrero heeft verzekerd dat het loon van de werknemers tot zeker eind mei uitbetaald wordt.

Bron: VRT

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero, producent van onder meer Nutella, staat op het punt de koekjesdivisie van Kellogg over te nemen. Nieuwssite CNBC meldt dat de deal bijna rond is. Ferrero betaalt 1,3 miljard dollar aan Kellogg voor de overname. De merken die ter overname werden aangeboden zijn Keebler, Famous Amos, en fruitsnack-merken. Kellogg gaat zich na de verkoop...

Belgen ontrafelen de biofilm

Belgen ontrafelen de biofilm

Een sluipmoordenaar, zo wordt de biofilm met recht genoemd. Deze bacteriepakketjes hechten zich aan oppervlakken in de productielijn, zijn moeilijk op te sporen en kunnen een gangbaar reinigingsproces weerstaan. Het Belgische Instituut voor Landbouw- Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en KU Leuven brengen de risico’s in kaart en zoeken naar...

Nederlandse slachterij is bron salmonella-uitbraak

Nederlandse slachterij is bron salmonella-uitbraak

Een Nederlandse slachterij heeft mogelijk vijf maanden lang met Salmonella besmet varkensvlees op de markt gebracht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) startte een onderzoek nadat afgelopen zomer meer patiënten met de bacterie Salmonella Goldcoast werden gemeld dan gewoonlijk. De NVWA wist de besmetting via logistieke lijnen en...