Ferrero wint Fairtrade Award 2018 in categorie Fabrikanten

Ferrero Rocher

Ferrero nam 21 maart de Fairtrade Award 2018 in de categorie Fabrikanten in ontvangst. Het Italiaanse bedrijf dankt de prijs aan de inzet voor het Fairtrade Cocoa Program en zijn duurzame partnerschap met Fairtrade en de federatie van coöperatieven ECOOKIM.

Fairtrade Deutschland reikt jaarlijks de Fairtrade award uit in vijf categorieën: fabrikanten, handel, maatschappelijke organisaties, Jong Talent en publieksprijs. In de categorie handel mocht Aldi Nord & Aldi Süd de prijs mee naar huis nemen. Een vakjury kent de prijzen toe. Behalve bij de publieksprijs, daar heeft de consument de beslissende stem.

Ferrero gelooft in Fairtrade

“Namens Ferrero Duitsland kunnen we bevestigen dat onze klanten en consumenten niet alleen veel belang hechten aan de ethische aspecten van onze grondstoffen, maar dat ook van ons verwachten. Daarom geloven wij ook in de werkwijze van Fairtrade", aldus Carlo Vassallo (woordvoerder van de raad van bestuur) en Stephan Nießner, beiden General Manager van Ferrero Duitsland. Door de samenwerking met Fairtrade wil Ferrero de inkomsten van cacaotelers verhogen en hen betere toekomstperspectieven bieden. Dit past binnen het streven van Ferrero om uiterlijk in 2020 alleen nog maar 100 procent duurzame cacao te gebruiken voor alle producten.

“Het is een eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Dit hebben we kunnen bereiken door nauw samen te werken met onze partners Fairtrade en ECOOKIM. We beschouwen deze prijs dan ook als bewijs voor het feit dat wij dezelfde benadering en prioriteiten stellen als onze stakeholders”, zegt Aldo Uva, Chief Operating Officer van de Ferrero Groep.

Het partnerschap met Fairtrade en ECOOKIM startte in 2014. Het doel is om de inkomsten van de cacaotelers en hun lokale gemeenschappen in Ivoorkust te verbeteren. Het partnerschap focust op cacaoteelt en de ontwikkeling van lokale gemeenschappen, mogelijkheden voor zelfmonitoring, sociale en duurzame ontwikkeling en het versterken van transparante partnerschappen voor lange termijn.

?time_continue=4&v=t6AVFnYmI_U

*Foto: A. Kniesel, Wikimedia

Lees ook
Seafarm krijgt ASC-certificering voor platvis

Seafarm krijgt ASC-certificering voor platvis

Seafarm voldoet aan de standaarden van het Aquaculture Stewardship Council (ASC). Met de ASC-certificering toont de Nederlandse tarbotkweker dat de vis verantwoord gekweekt is met minimale negatieve gevolgen voor mens en milieu. Het is volgens ASC de eerste viskwekerij ter wereld die de certificering ontvangt voor platvis.

We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

Tijdens het Horeca Expo in Gent op 21 november 2021 zijn de We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt. De jury beoordeelde het afgelopen jaar meer dan honderd restaurants in Nederland, België, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten op het aandeel groenten en fruit op hun menu, net als op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende...

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.