Fi Europe Innovation Awards: drie Nederlandse winnaars
Op 30 november zijn in Frankfurt de Fi Europe Innovation Awards uitgereikt aan zes bedrijven in de voedselingrediënten-branche. Drie winnaars hebben hun basis in Nederland.
Op 29 november presenteerden 19 finalisten hun inzending aan een jury bestaande uit experts uit het veld. De jury beloont uitzonderlijke ingrediënten en concepten binnen gezondheid, duurzaamheid, sensory en technologische innovaties. De dag erna kondigde juryvoorzitter prof. Colin Dennis (rechts op de foto) samen met Julien Bonvallet (links) de winnaars aan.
De Clean Label & Natural Innovation Award ging naar Karibon van Bunge Loders Croklaan, een 100% shea-based equivalent van cacaoboter (CBE). Het product combineert alle verwerkingsvoordelen en veelzijdigheid van CBE’s, met de voedingswaarden en duurzaamheidsvoordelen van shea. De tweede Nederlandse winnaar is NutriLeads, die de Health Innovation Award ontving voor BeniCaros™, een oplosbare vezel uit wortels waarvan klinisch bewezen is dat het de immuunfunctie ondersteunt. Daarnaast kreeg DSM de Plant-based Innovation Award voor Maxavor® Fish YE, een vis-smaakstof dat uit algenolie wordt gemaakt en gebruikt wordt in vega(n) alternatieven voor vis, zoals vegetarische visnuggets en vegan vissaus.
De Food Tech Innovation Award ging naar FreshQ® food cultures, een product van het Deense Chr. Hansen A/S. AAK uit Zweden ontving de Sensory Innovation Award voor AkoBisc® GO!. Tot slot kreeg Fonterra Cooperative Group/NZMP uit Nieuw-Zeeland de Sustainability Innovation Award voor hun eerste carbonzero™ gecertificeerde ingrediënt (biologische boter).
Lees meer over de awards, winnaars en jury op de website van Fi Global.
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Fooditive nieuwe vertegenwoordiger van de voedingsindustrie in de ruimte
Fooditive, ontwikkelaar van innovatieve en duurzame plantaardige ingrediënten, heeft de nieuwe overeenkomst The Washington Compact on Norms of Behavior for Commercial Space Operations ondertekend. Hierin is vastgelegd hoe bedrijven zich in de ruimte zouden moeten gedragen.
Innovatie & Duurzaamheid
Meer en meer initiatieven zien het daglicht én groeien door tot oplossingen die ons écht verder brengen. Op allerlei vlakken waar het in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook op vlakken waar het in de maatschappij om gaat. Op de vloer, en op het podium, we hebben weer wat voorpret verzameld. Gronfa Procestechniek Gronfa is producent...
Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument
Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...