Fi Europe Innovation Awards: drie Nederlandse winnaars

award

Op 30 november zijn in Frankfurt de Fi Europe Innovation Awards uitgereikt aan zes bedrijven in de voedselingrediënten-branche. Drie winnaars hebben hun basis in Nederland.

Op 29 november presenteerden 19 finalisten hun inzending aan een jury bestaande uit experts uit het veld. De jury beloont uitzonderlijke ingrediënten en concepten binnen gezondheid, duurzaamheid, sensory en technologische innovaties. De dag erna kondigde juryvoorzitter prof. Colin Dennis (rechts op de foto) samen met Julien Bonvallet (links) de winnaars aan.

De Clean Label & Natural Innovation Award ging naar Karibon van Bunge Loders Croklaan, een 100% shea-based equivalent van cacaoboter (CBE). Het product combineert alle verwerkingsvoordelen en veelzijdigheid van CBE’s, met de voedingswaarden en duurzaamheidsvoordelen van shea. De tweede Nederlandse winnaar is NutriLeads, die de Health Innovation Award ontving voor BeniCaros™, een oplosbare vezel uit wortels waarvan klinisch bewezen is dat het de immuunfunctie ondersteunt. Daarnaast kreeg DSM de Plant-based Innovation Award voor Maxavor® Fish YE, een vis-smaakstof dat uit algenolie wordt gemaakt en gebruikt wordt in vega(n) alternatieven voor vis, zoals vegetarische visnuggets en vegan vissaus.

De Food Tech Innovation Award ging naar FreshQ® food cultures, een product van het Deense Chr. Hansen A/S. AAK uit Zweden ontving de Sensory Innovation Award voor AkoBisc® GO!. Tot slot kreeg Fonterra Cooperative Group/NZMP uit Nieuw-Zeeland de Sustainability Innovation Award voor hun eerste carbonzero™ gecertificeerde ingrediënt (biologische boter). 

Lees meer over de awards, winnaars en jury op de website van Fi Global.

Lees ook
Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Op 14 juni organiseerde FICA de zesde editie van het FICA Summer Event in Amsterdam. Tijdens dit event kwamen 15 groepen studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland, bedrijven uit het werkveld, docenten, lectoren, practoren en een jurypanel samen. De afgelopen zes maanden hebben de tweedejaarsstudenten gewerkt aan...

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren