Fi Europe Innovation Awards: drie Nederlandse winnaars

2 december 2021 Michelle Wijma

Op 30 november zijn in Frankfurt de Fi Europe Innovation Awards uitgereikt aan zes bedrijven in de voedselingrediënten-branche. Drie winnaars hebben hun basis in Nederland.

Op 29 november presenteerden 19 finalisten hun inzending aan een jury bestaande uit experts uit het veld. De jury beloont uitzonderlijke ingrediënten en concepten binnen gezondheid, duurzaamheid, sensory en technologische innovaties. De dag erna kondigde juryvoorzitter prof. Colin Dennis (rechts op de foto) samen met Julien Bonvallet (links) de winnaars aan.

De Clean Label & Natural Innovation Award ging naar Karibon van Bunge Loders Croklaan, een 100% shea-based equivalent van cacaoboter (CBE). Het product combineert alle verwerkingsvoordelen en veelzijdigheid van CBE’s, met de voedingswaarden en duurzaamheidsvoordelen van shea. De tweede Nederlandse winnaar is NutriLeads, die de Health Innovation Award ontving voor BeniCaros™, een oplosbare vezel uit wortels waarvan klinisch bewezen is dat het de immuunfunctie ondersteunt. Daarnaast kreeg DSM de Plant-based Innovation Award voor Maxavor® Fish YE, een vis-smaakstof dat uit algenolie wordt gemaakt en gebruikt wordt in vega(n) alternatieven voor vis, zoals vegetarische visnuggets en vegan vissaus.

De Food Tech Innovation Award ging naar FreshQ® food cultures, een product van het Deense Chr. Hansen A/S. AAK uit Zweden ontving de Sensory Innovation Award voor AkoBisc® GO!. Tot slot kreeg Fonterra Cooperative Group/NZMP uit Nieuw-Zeeland de Sustainability Innovation Award voor hun eerste carbonzero™ gecertificeerde ingrediënt (biologische boter). 

Lees meer over de awards, winnaars en jury op de website van Fi Global.

Altijd op de hoogte blijven?