Finalisten Amsterdam Food Pitch 2020

Finalisten Amsterdam Food Pitch 2020

De twaalf finalisten van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Onder andere chips van zeewier, plantaardige shoarma en vegan gebak maken kans op de titel 'Lekkerste product van 2020'. Consumenten kunnen online stemmen op hun favoriete product. Op 5 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Het is de derde keer dat de Amsterdam Food Pitch wordt georganiseert. Ruim 65 deelnemers melden zich aan voor de strijd om de titel 'Lekkerste product van 2020'. Het winnende product komt in de schappen van De Kweker te liggen, de ondernemer krijgt ondersteuning in het lanceren van zijn/haar product en ontvangt daarbovenop €1.500,- prijzengeld

12 finalisten

De vakjury, bestaande uit Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en food trendwatcher), Tjitze van der Dam (Executive (sous-) chef-kok, 24H chefs), Nancy van Batenburg (hoofdredactrice van culy.nl), Karin Richter (Mevrouw Hamersma) en Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker) maken vandaag, 1 september, de volgende 12 finalisten bekend.

1. Karma Shoarma (Marcel van der Heijden, Pascal Labrie & Hidde Stolwijk)
"Karma Shoarma is 100% plantaardige shoarma, gemaakt van Hollandse granen en groenten. De shoarma is duurzaam, bevat geen soja, zit boordevol eiwitten (24 gram!) en is erg smaakvol."

2. Knafeh Amsterdam (Guy & Inbal Katz)
"Knafeh is een krokant gebakje met een aromatische en bloemrijke siroop. Versnipperd filodeeg als bodem (Kataif), gemarineerd in boter, gevuld met mozzarella en nog meer filodeeg! Even bakken tot er een mooie gouden gloed ontstaat en garneren met oranjebloesem siroop en pistachenootjes."

3. Pacha de Cacao (Marika van Santvoort)
"Wist je dat slechts 10% van de cacao vrucht gebruikt wordt? Pacha de Cacao is een vers cacao sapje, die gemaakt wordt uit het restproduct van de cacaovrucht. Het drankje wordt deels in Zuid-Amerika en deels in Nederland gemaakt. Een mooie balans tussen zoet en zuur, met fruitige smaken als mango, ananas en lychee. Een verfrissende drank vol vitaminen en nutriënten die zorgen voor energie en positiviteit. Duurzaam, innovatief en ook nog eens lekker!"

4. Freshdrip (Alex Kitain)
"Freshdrip is een innovatieve en handige single-serve coffee-dripper waarmee je overal en te allen tijde met heet water en je favoriete mok een verse kop filterkoffie kan zetten. Ontworpen in Japan en al jarenlang een mega hit in het verre Oosten is het nu tijd om Europa met deze uitvinding te veroveren. Het kleine zakje past perfect in elke tas of backpack. Zo heb je altijd de beste koffie bij je."

5. Leppa Limo (Liselotte & Rutger)
"Leppa zet appel op z'n kop (draai maar eens om). Het is een fris drankje gemaakt van applebones; de schillen en klokhuizen van appels die rechtstreeks van de boer komen. Het enige dat wordt toegevoegd, is verse gember en citroensap. Dus geen extra suikers, E-nummers of conserveringsmiddelen."

6. MAX&BIEN – Plantaardige Roomboter (Maxine Agveman & Jobien Groen)
"Deze plantaardige boters komen in twee smaken; naturel en zeewier. Beiden zijn heerlijk romig met een vleugje ziltigheid. De zeewierboter is gemaakt met Zeeuwse zeewier, waardoor deze extra kruidig is. Perfect voor bij de borrel, op een vers afgebakken broodje."

7. Raw, fermented, organic vegetables by SauerCrowd (Anne Luz Pijnenburg & Moritz Huber)
"Wist je dat gefermenteerde producten een positieve invloed op onze gezondheid hebben? SauerCrowd produceert de lekkerste gefermenteerde groenten. Recht uit de pot zo, in je Buddha bowl, op een hamburger, toast of in je Vietnamese Pho. Sauercrowd kent oneindig veel toepassingen."

8. KIRSCROSTINI (Kirstin Fritz)
"KIRSCROSTINI, oftewel 'broodchips', zijn dungesneden stokbroodjes, bestreken met olie en goudbruin gebakken in de oven. Je kunt ze zo eten als chips, door een dip halen of er een mooi hapje van maken."

9. Charly’s Cream (Charlotte Zum Vörde Sive Vörding)
"Dit is een biologische Fairtrade vegan cashewspread. Ideaal voor op brood, crackers, bij de borrel, als basis voor saus of om zo te eten. De cashews zijn een zijstroom van een boerencoöperatie in Burkina Faso. Charly's All is Fair maakt hier smaakvolle, gezonde en vooral lekkere Charly's Cream van."

10. Groenteburgers (Marjolijn Balk)
"Onze wereld wordt duurzamer als we minder vlees gaan eten en daarom kwam Marjolijn met groenteburgers op basis van Hollandse groenten. Zoveel mogelijk onbespoten en van lokale telers. Daarnaast is het een stimulans voor de gezondheid: meer groenten, meer vezels, minder zout. En natuurlijk heel lekker en kleurrijk!"

11. Lisa’s Choice Vegan gebak (Edith Goossens)
"Lisa’s Choice heeft haar assortiment uitgebreid met gebak. Dit is 100% biologisch, 100% glutenvrij, 100% vegan en 100% zonder geraffineerde suikers met als resultaat 100% delicious! In de smaken Choc Chia en Lemon Moringa."

12. Seamore’s seaweed chips (Willem Sodderland)
"Seamore’s seaweed chips zijn groene tortillachips die gemaakt zijn van twee soorten zeewieren. Hierdoor hebben ze een prachtige groene kleur en een lichte hint van groente en zee. Zowel de kwaliteit van de ingrediënten als de ambachtelijke bereidingsmethode tillen de smaak en textuur van de chips naar een veel hoger niveau. Lekkerder, gezonder en duurzamer dan gewone tortilla chips."

Op de website van Amsterdam Food Pitch zijn alle product pitches te vinden die de finalisten hebben opgenomen om mensen voor hun product te enthousiasmeren. De publieksstemmen wegen 25% mee in de eindbeoordeling.

 

Lees ook
Winnaars Amsterdam Food Pitch 2019

Winnaars Amsterdam Food Pitch 2019

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Dave Hurkmans won met True Food Flavours de titel 'Lekkerste product 2019'. Daarnaast werd de publieksprijs, duurzaamheidsprijs en retailprijs uitgereikt. “Het niveau lag dit jaar erg hoog en alle finalisten wisten echte kwaliteitsproducten aan te leveren”, aldus de jury.

Winnaars van de Amsterdam Food Pitch

Winnaars van de Amsterdam Food Pitch

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Zowel Mama Madina's glutenvrij zuurdesembrood van Madina Mamedova als het ambachtelijke deeg Dough-to-go van Meike Schaling kregen de titel van ‘Lekkerste product van 2018’. De prijs voor het Meest Duurzame product ging naar de Bokken Bouillon van Annelies Hermsen. Volgens juryvoorzitter en directeur...

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekendgemaakt

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekendgemaakt

De vakjury van de Amsterdam Food Pitch heeft op donderdag 19 april de 11 finalisten bekendgemaakt. Ruim 70 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld om mee te dingen naar de felbegeerde titel ‘Lekkerste product van 2018’ en in de schappen te komen bij de Amsterdamse foodgroothandel De Kweker. Gert Blaauw, algemeen directeur De Kweker en juryvoorzitter Amsterdam...