Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Cacao onderzoek_Fazer

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. Het bedrijf vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Het onderzoek van Fazer is onderdeel van een groter Fins onderzoeksproject. In dit onderzoeksproject werken verschillende Finse bedrijven en instellingen aan oplossingen en innovaties rondom cellulaire landbouw. Cellulaire landbouw is biotechnologische productie, waarbij minimale grond en andere natuurlijke hulpbronnen nodig zijn. De productie vindt plaats in bioreactoren onder gecontroleerde omstandigheden.

Fazer heeft de eerste succesvolle resultaten van cacao op basis van celkweek ontvangen, maar het kan het nog jaren duren voordat deze cacao op de markt komt. Wanneer deze cacao succesvol geproduceerd wordt, moet het ook als nieuw voedingsmiddel in de EU worden goedgekeurd door de EFSA voordat het verwerkt kan worden in producten.

Bron: Fazer

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...

Voedingsmiddelenindustrie in de media – week 9

Voedingsmiddelenindustrie in de media – week 9

Tekorten aan groente en fruit, een nieuw Food Innovation Park en toestemming voor ontvet krekelpoeder in voedingsmiddelen. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Industrie loopt zich warm voor Hannover Messe 2023

Industrie loopt zich warm voor Hannover Messe 2023

Wie een goed beeld wil krijgen van de laatste technologische trends en ontwikkelingen voor de industrie, kan niet om de Hannover Messe heen. De grootste industriebeurs ter wereld biedt een staalkaart van de industriële innovaties die een antwoord bieden op de grote vragen van deze tijd.