Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Cacao onderzoek_Fazer

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. Het bedrijf vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Het onderzoek van Fazer is onderdeel van een groter Fins onderzoeksproject. In dit onderzoeksproject werken verschillende Finse bedrijven en instellingen aan oplossingen en innovaties rondom cellulaire landbouw. Cellulaire landbouw is biotechnologische productie, waarbij minimale grond en andere natuurlijke hulpbronnen nodig zijn. De productie vindt plaats in bioreactoren onder gecontroleerde omstandigheden.

Fazer heeft de eerste succesvolle resultaten van cacao op basis van celkweek ontvangen, maar het kan het nog jaren duren voordat deze cacao op de markt komt. Wanneer deze cacao succesvol geproduceerd wordt, moet het ook als nieuw voedingsmiddel in de EU worden goedgekeurd door de EFSA voordat het verwerkt kan worden in producten.

Bron: Fazer

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Thema's
Lees ook
HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. De ijsfabrikant wil dat de chocolade die in de producten verwerkt wordt volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en moderne slavernij.

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Het Israëlische bedrijf Gavan Technologies heeft een nieuwe methode ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren. De eiwitten behouden daarbij hun oorspronkelijke vorm en alle voedings- en functionele eigenschappen.