Flexitariër eet nog steeds vlees

Vlees_Steak_Pixabay

Foto: Pixabay

De afgelopen 10 jaar groeide het aantal flexitariërs in Nederland. Van 14 procent in 2011 naar 43 procent in 2019. De vleesconsumptie laat een ander beeld zien. Nederlanders gingen 2 kilo minder vlees eten. Dat meldt de Volkskrant in het opiniestruk 'De flexitariër eet nog graag z’n bal gehakt'.

Volgens cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) consumeerden Nederlanders in 2010 zo'n 78 kilo vlees per persoon. In 2017 was dit gemiddeld 76 kilo. Wereldwijd is het gemiddelde 43 kilo. Daar zit Nederland dus ver boven, aldus de Volkskrant. 

En dat terwijl meer dan de helft van de Nederlanders zegt minder vlees eten belangrijk te vinden. Bijna een kwart van de flexitariërs eet nog steeds 5 dagen per week vlees en sommigen zelfs dagelijks. De Volkskrant stelt dan ook de vraag de toename van het aantal flexitariërs "een verschuiving in vleesconsumptie is, of vooral in zelfbeeld en mores."

Lees hier het artikel in de Volkskrant.

Lees ook
Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.