FN Global Meat neemt plantaardige burger op in assortiment

27 juli 2020

De Nederlandse vleesimporteur FN Global Meat neemt de Revoltion Burger op in het assortiment. Deze plantaardige burgers wordt gemaakt bij Marfrig in Brazilië.

FN Global Meat importeert rund- en lamsvlees voor retail en foodservice. Met de Revolution Burger voegt het bedrijf nu ook vleesvervangende producten toe aan het assortiment. Hiermee wil de vleesimporteur inspringen op de groeiende vraag naar vleesvervangers. Bij de ontwikkeling van de plantaarige Revolution Burger stonden volgens FN Global Meat de structuur en smaak centraal.

De Revolution Burger werd speciaal voor de Europese markt ontwikkeld door Marfrig. Dit Braziliaanse bedrijf is gespecialiseerd in plantaardige burgers en is een van de grootste producenten in Zuid Amerika. Mafrig produceert plantaardige burgers voor onder andere Burger King en Outback Steakhouse. Het bedrijf lanceerde het merk Reolution BUrger in december 2019. Naast de plantaardige burgers verwerkt het bedrijf, dat ook vestigingen heeft in Uruguay en Argentinië, ook rund- en lamsvlees. 

 

Altijd op de hoogte blijven?