FN Global Meat neemt plantaardige burger op in assortiment

Revolution Burger

De Nederlandse vleesimporteur FN Global Meat neemt de Revoltion Burger op in het assortiment. Deze plantaardige burgers wordt gemaakt bij Marfrig in Brazilië.

FN Global Meat importeert rund- en lamsvlees voor retail en foodservice. Met de Revolution Burger voegt het bedrijf nu ook vleesvervangende producten toe aan het assortiment. Hiermee wil de vleesimporteur inspringen op de groeiende vraag naar vleesvervangers. Bij de ontwikkeling van de plantaarige Revolution Burger stonden volgens FN Global Meat de structuur en smaak centraal.

De Revolution Burger werd speciaal voor de Europese markt ontwikkeld door Marfrig. Dit Braziliaanse bedrijf is gespecialiseerd in plantaardige burgers en is een van de grootste producenten in Zuid Amerika. Mafrig produceert plantaardige burgers voor onder andere Burger King en Outback Steakhouse. Het bedrijf lanceerde het merk Reolution BUrger in december 2019. Naast de plantaardige burgers verwerkt het bedrijf, dat ook vestigingen heeft in Uruguay en Argentinië, ook rund- en lamsvlees. 

 

Lees ook
Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Europese vee- en vleesorganisaties starten een campagne tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten. De Europese vakbond van de vleesindustrie Clitravi, boerderijdierfokkers Effab, pluimveesector Avec, boerenbelangenbehartigers Copa-Cogeca, slagers IBC en veehandelaren UECBV slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Europese Parlement...

Abbot Kinney's gaat 'yog' verkopen

Abbot Kinney's gaat 'yog' verkopen

Abbot Kinney's, producent van veganistische yoghurtalternatieven, heeft zijn producten omgedoopt tot 'yog'. Hiermee reageert het bedrijf op een brief van Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties. Yog is volgens het bedrijf yoghurt zonder 'hurt' (pijn in het Engels).

Kipster ontwikkelt plantaardig ei

Kipster ontwikkelt plantaardig ei

Kipster heeft een plantaardig ei ontwikkeld, met de naam VEGGS. Het is een 'vloeibaar goedje' dat bestaat uit verschillende ingrediënten zoals gist en eiwit van soja. Het is volgens de makers geschikt om een roerei van te bakken.