FNLI: 'Fraude onacceptabel'

28 september 2016

De FNLI noemt fraude in de voedselketen onacceptabel. De organisatie reageert daarmee op het onderzoek van de Consumentenbond dat er nog steeds voedselfraude is.

Volgens De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie onderstreept het onderzoek het belang dat bedrijven maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat producten ook zijn wat ze pretenderen te zijn. Dit bovenop de controles in het kader van kwaliteit en voedselveiligheid.

De levensmiddelenfabrikanten werken volgens de FNLI vanuit de Taskforce Voedselvertrouwen actief aan maatregelen om de integriteit van producten te borgen.

Ketenborging.nl

De NVWA toetst de kwaliteitssystemen van de bedrijven. “En via de website Ketenborging.nl kunnen ondernemers uit de voedselketen controleren of hun zakenpartners gecertificeerd zijn door een door de NVWA geaccepteerd kwaliteitssysteem”, aldus de FNLI in een reactie.

Ook is er een tool die helpt bij het identificeren van kwetsbaarheden in de bedrijfsvoering. De FNLI en PwC organiseren hierover op 3 oktober samen een workshop die eerder dit jaar ook al gegeven is.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?