FNLI lanceert eigen innovatie-award

15 oktober 2018
 

De FNLI heeft op haar jaarbijeenkomst een nieuwe prijs gelanceerd: de FNLI-Award. Deze prijs zal worden uitgereikt aan het beste initiatief of project met een grote impact op belangrijke thema’s als duurzaamheid, gezondheid, voedselveiligheid, efficiënte ketens en concurrentiekracht.

In het voorjaar van 2019 kunnen projecten zich inschrijven voor de prijs. Uit de genomineerden zal door een jury een prijswinnaar worden gekozen, die op de jaarbijeenkomst van oktober 2019 de prijs zal krijgen uitgereikt.

Monitor Levensmiddelenindustrie

De FNLI presenteerde op de jaarbijeenkomst ook de Monitor Levensmiddelenindustrie van dit jaar, met cijfers over de sector. De monitor, die reeds is gepubliceerd op de website van FNLI, kan mooie, groene cijfers laten zien. De sector kent nog steeds een stabiele groei, en is met directe en indirecte werkgelegenheid goed voor 5% van alle banen in Nederland. De productie groeit harder dan in andere Europese landen, en ook de in- en export is in 2017 gegroeid met respectievelijk 4,4% en 5,5%. Ook werd er sinds 2015 weer meer geld gestoken in R&D.

Altijd op de hoogte blijven?