FNLI: zet óók breed in op gezonder maken producten

De FNLI is positief over de nieuwe Schijf van Vijf. Toch wijst de organisatie van levensmiddelenfabrikanten daarnaast op het belang dat ook minder gezondheidsbewuste consumenten gezonder gaan eten en drinken. Daarom blijft de FNLI inzetten op het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.

Dit Akkoord is samen met de retail, horeca en catering en het ministerie van VWS opgezet met afspraken over het stapgewijs gezonder maken van producten.

Niet in Schijf van Vijf

De FNLI geeft aan dat met dit Akkoord consumenten vanzelf minder zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) binnenkrijgen. Het gaat daarbij ook nog eens met name om producten die niet zijn opgenomen in de Schijf van Vijf.

De organisatie van levensmiddelenfabrikanten is vooral positief dat de nieuwe Schijf van Vijf consumenten volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op weg helpt om een verantwoord voedingspatroon te volgen.

“Het bedrijfsleven gaat graag met het Voedingscentrum in gesprek over hoe het nieuwe voorlichtingsmodel en het Akkoord elkaar wederzijds kunnen ondersteunen”, aldus de FNLI.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

Landelijk vergelijkingsonderzoek gezondheid supermarkten van start

Landelijk vergelijkingsonderzoek gezondheid supermarkten van start

Stichting Questionmark start voor de tweede keer met een landelijk vergelijkingsonderzoek naar de mate waarin supermarkten hun klanten helpen in het maken van gezonde keuzes. Het onderzoek “Superlijst Gezondheid” onderzoekt in hoeverre supermarkten ons helpen gezonder te eten en drinken en leidt tot een publieke ranglijst van supermarkten.

CBS: ‘Overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks gedaald sinds 2018’

CBS: ‘Overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks gedaald sinds 2018’

Uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statitiek blijkt dat overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks is gedaald sinds 2018. In 2021 had de helft van de volwassenen overgewicht, 21 procent rookt wel eens, 7 procent was een overmatige drinker en 8 procent een zware drinker.