FNLI: zet óók breed in op gezonder maken producten

fnli315

De FNLI is positief over de nieuwe Schijf van Vijf. Toch wijst de organisatie van levensmiddelenfabrikanten daarnaast op het belang dat ook minder gezondheidsbewuste consumenten gezonder gaan eten en drinken. Daarom blijft de FNLI inzetten op het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.

Dit Akkoord is samen met de retail, horeca en catering en het ministerie van VWS opgezet met afspraken over het stapgewijs gezonder maken van producten.

Niet in Schijf van Vijf

De FNLI geeft aan dat met dit Akkoord consumenten vanzelf minder zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) binnenkrijgen. Het gaat daarbij ook nog eens met name om producten die niet zijn opgenomen in de Schijf van Vijf.

De organisatie van levensmiddelenfabrikanten is vooral positief dat de nieuwe Schijf van Vijf consumenten volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op weg helpt om een verantwoord voedingspatroon te volgen.

“Het bedrijfsleven gaat graag met het Voedingscentrum in gesprek over hoe het nieuwe voorlichtingsmodel en het Akkoord elkaar wederzijds kunnen ondersteunen”, aldus de FNLI.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Onderzoek door de Engelse universiteit van Loughborough laat zien dat consumenten minder calorieën eten als er beweeglabels op de etiketten van voedingsmiddelen staan. Beweeglabels maken etiketten begrijpelijker en laten in een oogopslag zien hoeveel je moet bewegen om een blikje frisdrank of een reep chocolade te verbranden. Calorieën...