FNLI: Producten waarin ei is verwerkt zijn veilig

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) maakte 3 augustus bekend dat producten waarin mogelijk besmet ei is verwerkt veilig kunnen worden gegeten. FNLI kwam tot die conclusie op basis van de beschikbare informatie. Levensmiddelenfabrikanten onderzoeken of er besmette eieren zijn gebruikt door de herkomst van de gebruikte eieren na te gaan.

Voedselveiligheid

De levensmiddelenindustrie geeft de hoogste prioriteit aan voedselveiligheid. Daarom startte n de fabrikanten vorige week al met een risico-inventarisatie. Op basis van deze risico-inventarisatie en de gegevens van de NVWA verwacht de FNLI dat er geen recall van producten uit de supermarkt nodig is. Bij nieuwe informatie, zoals de verwachtte definitieve lijst van de NVWA, kijken fabrikanten hier opnieuw naar.

Tracering 

Aan de hand van de lijst eicodes van de NVWA kunnen levensmiddelenfabrikanten  bepalen of hun leverancier een besmet ei heeft geleverd. Ook heeft de leverancier een meldplicht naar de fabrikanten als er fipronil in hun eieren is gevonden. Indien er besmette eieren aan fabrikanten geleverd zijn, mogen deze niet meer gebruikt worden in de productie van levensmiddelen.

Lees ook:

‘De kans dat fipronil in eieren gezondheidsproblemen oplevert is uiterst klein ( )

Lees ook
NVWA publiceert handboek Voedingssupplementen voor het bedrijfsleven

NVWA publiceert handboek Voedingssupplementen voor het bedrijfsleven

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe Handboek Voedingssupplementen, verrijkte levensmiddelen en kruidenpreparaten gepubliceerd. Het handboek is bedoeld voor het bedrijfsleven als hulpmiddel om ervoor te zorgen dat zij voldoet aan de Nederlandse en Europese Warenwet.

Droogte zorgt nog niet voor problemen levensmiddelenindustrie

Droogte zorgt nog niet voor problemen levensmiddelenindustrie

De hitte en de daarmee gepaard gaande droogte zorgt nog niet voor problemen bij de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) heeft hier nog geen signalen over ontvangen.

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren