FNLI steunt bedrijven uit de voedingsmiddelensector bij digitale veiligheid

Online training_pixabay

De FNLI gaat midden- en kleinbedrijven uit de voedingsmiddelensector helpen bij het werken aan digitale veiligheid door een samenwerking met het platform Samen Digitaal Veilig. Het platform helpt ondernemers bij het vergroten van de cyberweerbaarheid van hun onderneming.  

Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland en met steun van de overheid. Het initiatief richt zich in het bijzonder op mkb-ondernemingen die zich zo goed mogelijk willen beschermen tegen internetcriminelen. Ook kijkt de FNLI met ondersteuning van de bij haar aangesloten brancheorganisaties naar toekomstige regelgeving voor bedrijven ten aanzien van digitale veiligheid. Sinds de lancering hebben zich al meer dan 20 branches aangesloten.

Voor leden van de FNLI is het mogelijk om een gratis account aan te maken voor de basisversie van Samen Digitaal Veilig. Hiermee kunnen medewerkers getraind worden met behulp van video’s en door middel van geautomatiseerde vragenlijsten inzicht krijgen in de veiligheidsmaatregelen van de IT-leverancier van hun organisatie. Lees meer over Samen Digitaal Veilig op FNLI.nl.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
FNLI uit zorgen over continuïteit Nederlandse voedingsmiddelensector

FNLI uit zorgen over continuïteit Nederlandse voedingsmiddelensector

De FNLI maakt zich grote zorgen over de continuïteit van Nederlandse voedingsmiddelenproducenten. Door de explosief gestegen energiekosten komen zij steeds meer in het nauw. Een groeiend aantal producenten in verschillende sectoren ziet daarmee zelfs hun continuïteit in gevaar komen. Dat treft niet alleen individuele bedrijven, maar inmiddels ook volledige...

Droogte zorgt nog niet voor problemen levensmiddelenindustrie

Droogte zorgt nog niet voor problemen levensmiddelenindustrie

De hitte en de daarmee gepaard gaande droogte zorgt nog niet voor problemen bij de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) heeft hier nog geen signalen over ontvangen.

Ronald Prince is nieuwe voorzitter FNLI

Ronald Prince is nieuwe voorzitter FNLI

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) krijgt een nieuwe voorzitter. Het bestuur benoemt vanaf 1 september 2022 Ronald Prince, CEO van Royal Smilde. Hij volgt Annemarieke de Haan op, die vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië stopt met het voorzitterschap van FNLI.