FNLI komt met eigen award voor 'frontrunners' in de branche

Trophy

De FNLI gaat dit jaar een nieuwe award uitreiken aan de ‘frontrunner(s) van de levensmiddelenindustrie’. Deze prijs is voor een persoon of team die zich op bewonderenswaardige wijze inzet om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen.

Met deze prijs wil de FNLI de mensen achter bijzondere, vernieuwende, creatieve initiatieven of projecten extra zichtbaar maken. Steeds meer producenten zijn actief aan de slag met uitdagende thema’s die een grote maatschappelijke en economische impact kunnen hebben. De FNLI wil bijdragen aan de zichtbaarheid van deze ontwikkelingen en van de mensen achter de ideeën.

Criteria

FNLI leden kunnen zich kandidaat stellen of worden voorgedragen. Een vakjury beslist uiteindelijk wie er met de prijs vandoor gaat. Criteria zijn onder andere de haalbaarheid en mate van toepasbaarheid van het project in relatie tot de markt en marktomvang, de potentiële maatschappelijke en economische impact, de mate van vernieuwing en onderscheidend vermogen, en de mate waarin het project aansluit bij speerpunten van de FNLI. De jury staat onder leiding van Bas Alblas, de bestuursvoorzitter van de FNLI.

Proces

Tot 29 april 2019 kunnen personen of teams worden voorgedragen. Hierna zal de selectieprocedure starten. Begin juli zal de vakjury een top 3 bekend maken. Deze drie genomineerde kandidaten zullen tijdens de FNLI jaarbijeenkomst op 10 oktober 2019 worden voorgesteld. Op dit event wordt ook de winnaar bekendgemaakt en de Award uitgereikt.

Meer informatie en het inschrijfformulier voor deelname aan de strijd om de FNLI Award 2019 vindt u hier.

Lees ook
Minder suiker en zout in groenteconserven en hamburgers

Minder suiker en zout in groenteconserven en hamburgers

Het zout- en suikergehalte in verschillende voedingsmiddelen is dit jaar flink gedaald. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisaties FNLI en CBL naar buiten brengen. Over de beperking van de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker in voedingswaren zijn afspraken gemaakt met de overheid die zijn opgesteld in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling....

NGO’s doen niet mee aan Convenant voedingsmiddelen

NGO’s doen niet mee aan Convenant voedingsmiddelen

De Nederlandse voedingsmiddelensector ondertekende 29 juni het Convenant Voedingsmiddelen. Doel van het convenant is door samenwerking in de hele keten risico's op het gebied van bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan verduurzaming van de productieketen. Een brede coalitie van brancheorganisaties, vakbonden...

Supermarkten verwijderen koekjes vanwege fipronil-eieren

Supermarkten verwijderen koekjes vanwege fipronil-eieren

Dertien supermarktformules aangesloten bij de Superunie hebben 23 augustus in stilte wafels en koekjes uit de schappen waarvoor met fipronil besmette eieren zijn gebruikt. Onder andere Coop, Deen en Emté haalden wafels van het eigen merk uit de schappen. 21 augustus haalde Albert Heijn al Albert Heijn twee soorten koekjes van het merk Lotus uit de handel....