FNV: '150 banen weg bij Heineken'

Bij het hoofdkantoor van Heineken verdwijnen 150 arbeidsplaatsen. Dat zegt een woordvoerder van vakbond FNV in De Telegraaf.

Volgens de FNV verdwijnen zowel in Amsterdam als in Zoeterwoude banen. Afgezien van de banen die worden geschrapt, zouden werknemers op op 140 posities opnieuw moeten solliciteren."

Bovendien zouden er binnen de Heineken Group banen worden geschrapt in Singapore en de Verenigde Staten.

Eerder werd al bekend dat Heineken de structuur wereldwijd gaat aanpassen. Regio’s worden samengevoegd en ook wordt een aantal bestuursfuncties gebundeld. Op die manier verwacht de brouwer de strategische doelstellingen sneller te bereiken en beter in te kunnen spelen op groeimogelijkheden.

Lees ook:

Heineken reorganiseert regio’s en bestuur (31 maart 2015)

Lees ook
Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

Heineken neemt Texelse Bierbrouwerij over

Heineken neemt Texelse Bierbrouwerij over

Heineken Nederland heeft de Texelse Bierbrouwerij overgenomen. De Texelse bierbrouwer verwacht door de overname verder te kunnen groeien. Zowel de distributie als de brouwcapaciteit zal op een 'passende en duurzame wijze' geoptimaliseerd worden.

Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

De coronacrisis zorgde de afgelopen maanden voor een daling van de bierverkoop van de grote brouwerijen AB InBev en Heineken. In veel landen sloot de horeca vanwege het coronavirus de deuren, wat een negatief effect had op de verkoop van bier. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van beide brouwerijen.