FNV wijst eindbod nieuwe cao vleesindustrie af

slachthuis_bron: Pixabay

Foto: Pixabay

Meer dan 90 procent van de FNV-leden wijst het eindbod voor een nieuwe cao voor de vleesindustrie af en overweegt acties. Dat laat de vakbond weten in een persbericht. Eerder wees FNV ook al het eindbod voor een nieuwe cao voor het slagersbedrijf af.

De werknemers van de vleesindustrie zijn het niet eens met het eindbod van de werkgevers. Ze vinden onder andere de loonsverhoging van 3 procent te laag en willen een reiskostenvergoeding. Daarnaast ontbreken volgens hen afspraken over vermindering van flexkrachten of het veel meer mensen in dienst nemen bij opdrachtgevers. Evenals hun collega’s van de slagerijen denken ze na over acties.

“Deze mensen doen hartstikke zwaar werk, maar krijgen hier nauwelijks waardering voor”, vindt John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie. “3% loon erbij, op hun toch al zo lage salarissen; verder willen de werkgevers niet gaan.” De vakbond hoopt dat de werkgevers alsnog bij zinnen komen, luisteren naar de wensen van hun werknemers en zo acties voorkomen.

Onder de cao voor de vleesindustrie vallen zo’n 12.000 werknemers die werken in varken-, runder- en kalverslachterijen en uitsnijderijen. Van hen is 70% flexibele kracht.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Thema's
Lees ook
COV en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao voor Nederlandse vleessector

COV en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao voor Nederlandse vleessector

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de vakbonden hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe tweejarige cao voor de circa 10.000 werknemers in de Nederlandse vleessector. De leden moeten nog stemmen over de cao.

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Kabinet onderzoekt mogelijkheid tot vleesbelasting

Kabinet onderzoekt mogelijkheid tot vleesbelasting

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om een heffing op vlees in te voeren, schrijft minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid aan de Tweede Kamer. De vleesbelasting moet bijdragen aan de doelstelling van het kabinet om in 2030 de helft van de door Nederlanders gegeten eiwitten uit plantaardige bronnen te laten komen.