‘Focus naar klantgedrag in korte(re) ketens’

lectoraat-HAS

Het lectoraat AgroFood Marketing van HAS Hogeschool is met vier jaar verlengd. Lector Harry van Delft gaat in zijn nieuwe termijn de focus verleggen naar consumentengedrag in korte(re) ketens.

De afgelopen vier jaar richtte Van Delft zich samen met zijn lectoraat-team vooral op klantgericht ondernemen en waardecreatie. In beide speerpunten stond kennis van de klant centraal.

'Steeds grotere rol consument'

Volgens Van Delft speelt de consument een steeds grotere rol in de ontwikkelingen binnen de agrofoodsector. Die consument drukt daarbij nadrukkelijk zijn stempel op het gedrag van producenten, de producten, de innovatie en de communicatie.

Om markt- en klantgericht de interactie met de klant goed in te richten en te organiseren, kan de sector volgens hem meer en ook een professionelere marketing gebruiken.

'Consumentbehoeften begrijpen'

Een sterkere consumentgerichtheid van (toekomstige) ondernemers is daarvoor in zijn ogen een must. “Want door het goed begrijpen van consumentbehoeften zijn agrofoodbedrijven veel beter in staat de voedingsconcepten van de toekomst te ontwikkelen.”

Het lectoraat AgroFood Marketing gaat deze professionaliseringsslag stimuleren en ondersteunen.

Het lectoraat is sterk verbonden met het vorig jaar gestarte HAS Consumerlab. Binnen dit lab worden consumentenonderzoeken uitgevoerd door HAS-studenten en -docenten. Volgens HAS Hogeschool hebben inmiddels veel agrofood-ondernemers de weg naar het lab al gevonden.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Consumenten kiezen niet voor plantaardig vanwege hoge inflatie

Consumenten kiezen niet voor plantaardig vanwege hoge inflatie

Wageningen University & Resource publiceerde onlangs de Agrifoodmonitor 2022. Hieruit blijkt dat Nederlandse consumenten wel openstaan voor plantaardige alternatieven maar er in de praktijk niet voor kiezen. Volgens Ceel Elemans, sector specialist Food van ING, maakt de hoge inflatie het lastig om voor plantaardig eten te kiezen.

HAS Hogeschool gaat verder als HAS green academy

HAS Hogeschool gaat verder als HAS green academy

HAS Hogeschool bestaat dit jaar 75 jaar. Sinds 1947 is de onderwijsinstelling van hogere agrarische school uitgegroeid tot een veelzijdige hbo-opleider waar studenten en professionals terecht kunnen voor scholing, onderzoek, expertise en advies. De HAS zet koers naar een toekomst als hét expertisecentrum voor de sector agro, food en leefomgeving in...

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

De eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool gaat 13 september van start. Het doel van de challenge is zoveel mogelijk hbo-studenten door heel Nederland bewustmaken van de hoeveelheid voedsel dat nodeloos verspild wordt in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie.