Food and the City event over voedsel verbouwen in de stad

119-001-Banner2

Op 22 november organiseert de Grow Campus in ’s-Hertogenbosch het Food and the City businessevent. Met een programma van sprekers en discussies duikt het evenement in het thema van duurzame voedselproductie in of nabij de stad.

Keynote sprekers va de dag zijn Meiny Prins, algemeen directeur van Priva, Jos Hakkennes van Duurzame Kost, Peter van Wingerden over floating farms en Geert van der Veer over kleinschalige Herenboerderijen.

Grow Campus

De Bossche Grow Campus is een samenwerking van HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, Helicon Opleidingen, ZLTO, Gemeente ’s Hertogenbosch, AgriFood Capital en Brabantse ondernemers in agrifood. Studenten, onderzoekers en ondernemers komen hier met elkaar in contact om zo groei, innovatie en onderwijs te stimuleren.

Lees ook
Food Innovation Academy brengt studenten en bedrijfsleven bij elkaar

Food Innovation Academy brengt studenten en bedrijfsleven bij elkaar

Er dreigt een tekort aan goed opgeleide medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom zetten bedrijfsleven, onderwijs, gemeente en brancheverenigingen gezamenlijk een nieuwe opleiding op in Vlaardingen. De Food Innovation Academy brengt studenten en bedrijfsleven bij elkaar. De opleiding opent voorjaar 2019 de deuren. Friesland Campina, Meneba,...

Groot congres over food in Bolsward

Groot congres over food in Bolsward

In de voormalige zuivelschool van Bolsward vindt op 5 oktober een congres over de toekomst van voedsel plaats. Frisian Foodture ’18 gaat over de uitdagingen waar boeren, de foodindustrie, de retail en het onderwijs op korte termijn voor komen te staan. De dag ervoor, 4 oktober, wordt er een grote reünie van de zuivelschool georganiseerd. De Bolswarder...

Vijf foodfestivals met één missie

Vijf foodfestivals met één missie

De bezoeker van een foodfestival van food knowledge voorzien. Dat is het doel van vijf Brabantse foodfestivals op 9 en 10 september. VERS Academy is aanwezig op deze festivals. Dit Brabantse samenwerkingsverband combineert serieuze discussies over voedsel en voedselproductie met cultuur, educatie, plezier, vermaak en lekker eten. In vijf grote steden...