Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

uitbreiding FIA_foto: FIA

De Food Innovation Academy (FIA) breidt uit met de kantoortoren die is gevestigd voor het huidige pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. FIA bereikte overeenstemming met de gemeente Vlaardingen over de aankoop van de hoogbouw. De toren is nu officieel eigendom geworden van Royal Steensma, die de hoogbouw vervolgens weer ter beschikking stelt voor gebruik door de FIA.

De koop is rond de jaarwisseling beslecht en vormt een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de FIA. Het samenwerkingsverband tussen foodbedrijven uit de regio Rijnmond, onderwijs en lokale/regionale overheden, heeft grootse plannen met de negen etages tellende toren, die grondig wordt verbouwd de komende jaren. Zo wil men er onder meer een future food field lab realiseren – een plek waar foodtrends worden omgezet in concrete testontwikkelingen/-producten, een campus voor de foodstudenten, theorielokalen, ruimtes voor startende foodondernemers, kantoor- en vergaderruimtes voor brancheorganisaties en sectorhuizen en flexplekken voor de werknemers van de FIA-partners zelf.

Food praktijklessen

In het huidige pand – dat vier etages telt – worden food praktijklessen gegeven door FIA-partners Lentiz (mbo) en Inholland (hbo). Het gebouw telt een praktijkruimte voor foodmachines, diverse laboratoria, een ruimte met demokeukens, een auditorium, een instructielokaal, een vergaderruimte. Een try&taste-ruimte is nog in de maak en de bouw van de Bakery Innovation Acacdemy (BIA) bovenin het naastgelegen magazijn van Royal Steensma, vordert gestaag. De BIA is met een luchtbrug verbonden aan de FIA. 

Thema's
Lees ook
Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

Kennis- en Innovatiecentrum Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft ruim  1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Dat heeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van Engelshoven, bekend gemaakt. Food Innovation Academy Food Innovation Academy is een unieke samenwerking van bedrijven uit de levensmiddelenindustrie,...

Royal Steensma introduceert nieuwe coating: Souplesse Kers

Royal Steensma introduceert nieuwe coating: Souplesse Kers

Royal Steensma introduceert een nieuwe smaak in de range Chocuise Souplesse-coatings: kers. De Souplesse-coatings worden het meeste gebruikt als decoratie op soesjes, cake, koek, muffins, wafels en bladerdeeg of als donut coating en vormen een goed alternatief voor fondant. Souplesse is een uniek product dat kan worden gebruikt in de chocoladefontein....