Food Innovation Bachelor’s Award 2018 voor Hartstikke Gruun Groenteplakken

EVMI_Food Innovation Bachelor’s Award 2018

Chantal van der Noordt, student Food Innovation aan de HAS Hogeschool, won de Food Innovation Bachelor’s Award 2018 van het Voedingscentrum met het product ‘Hartstikke Gruun Groenteplakken’. Dit vegetarische broodbeleg is op basis van zoete aardappel en groenten en kan bijdragen aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. De uitreiking vond 31 mei plaats bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Toekomstige foodprofessionals

De Food Innovation Bachelor’s Award wordt georganiseerd is een wedstrijd voor studenten van alle voedingsgerelateerde hbo- en wo-opleidingen. Het voedingscentrum organiseerde de wedstrijd dit jaar voor de veertiende keer. Het centrum vindt het belangrijk om studenten al tijdens hun opleiding te stimuleren en enthousiasmeren. Toekomstige foodprofessionals kunnen met hun producten een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van consumenten.

Dit jaar waren er twintig inzendingen van zes opleidingen. De studenten bedachten originele concepten en uiteindelijk gaven de presentaties en de proefsessies de doorslag. De jury besloot uiteindelijk dat het product ‘Hartstikke Gruun Groenteplakken’ de meeste potentie had

De winnaars

1e prijs - Hartstikke Gruun Groenteplakken

  • Omschrijving: vegetarisch broodbeleg op basis van zoete aardappel en groenten
  • Student: Chantal van der Noordt
  • Opleiding: Food Innovation, HAS Hogeschool

2e prijs en de publieksprijs - Fis

Omschrijving: vegetarische visvervanger op basis van peulvruchten, groente en omega 3-vetzuren

  • Studenten: Alessandra Sotto, Maxime van der Ploeg en Lisa Rozema
  • Opleiding: Voeding en Diëtetiek, Hanzehogeschool Groningen

3e prijs - Volkoren-kikkererwtenpannenkoekenmix

  • Omschrijving: pannenkoekenmix op basis van 50% volkoren meel en 50% kikkererwtenmeel
  • Studenten: Debby Stam, Rianne van Houten, Rosa Heistein, Joke van Emden, Arja Auerkari en Carlien van de Burgwal
  • Opleiding: Voeding en Diëtetiek, de Haagse Hogeschool

De etiketprijs is dit jaar niet uitgereikt. Geen enkel etiketten voldeed aan de wettelijke eisen.

Food Innovation Bachelor’s Award 2018

De Food Innovation Bachelor’s Award, voorheen Bachelor’s Award, wordt jaarlijks gehouden voor toekomstige foodprofessionals zoals productontwikkelaars en marketeers. Deelnemers ontwikkelen een nieuw product of concept, of passen een bestaand product zo aan dat het bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. Een vakjury beoordeeld de inzendingen en de genomineerden krijgen presenteren hun product tijdens een minisymposium. Daarna worden de winnaars bekendgemaakt.

De jury bestond dit jaar uit vertegenwoordigers van de retail, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de Consumentenbond en het Voedingscentrum.