Food Innovation Hub brengt Groningse voeding samen

13 oktober 2021 Michelle Wijma

Beeld: Wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier en gedeputeerde Henk Staghouwer tijdens de lancering op 24 september

In Groningen is de Food Innovation Hub opgericht, een initiatief van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Doel van het netwerk is initiatieven op het gebied van lokaal geproduceerd voedsel bij elkaar brengen en onderling ervaringen delen.

In het samenwerkingsverband werken boeren, ondernemers en onderwijsinstellingen samen aan vernieuwingen op het gebied van duurzaam geproduceerd voedsel. In de provincie Groningen zijn diverse initiatieven op dit gebied, zoals voedselbossen en een natuurvleescoöperatie. De gebiedscoöperatie wil deze initiatieven samenbrengen in de Food Innovation hub.

Provincie Groningen is blij met de hub: Het sluit goed aan bij de doelstelling om meer voedsel van dichtbij te halen. Het platform kan in Groningen een belangrijke rol spelen bij de transitie van de landbouw. Boeren kunnen hun bedrijf onder meer duurzamer maken door te produceren voor een kleine, lokale markt. De hub biedt de mogelijkheid om te horen wat inwoners willen, kennis uit te wisselen over projecten die al worden uitgevoerd in de regio en samenwerkingen aan te gaan.

Altijd op de hoogte blijven?