Food Technology: De leugens op mijn bord
IJsbrand Velzeboer, voedingsmiddelentechnoloog en schrijver, vertelt tijdens zijn lezing op vakbeurs Food Technology over de zwakke plekken in de voedselketen.
In zijn laatstverschenen boek ‘De leugens op mijn bord’ worden een paar rotte plekken in de voedselketen geopenbaard. Hoe terecht zijn de prijsstijgingen van onze boodschappen eigenlijk? Zijn dit geen inhaal margecorrecties van de producenten als gevolg van de jarenlange prijsdruk vanuit de retail? Hoe integer zijn de supermarkt inkopers als het om de inkoopvoorwaarden gaat? Werkt men volgens de wet OHP (Oneerlijke Handels Praktijken) dat op 1 november 2021 van kracht ging? Welke opkomende voedselveiligheidsrisico’s zijn er aan die de overheid NIET ziet? Welke gezondheidsgevaren zijn verbonden aan de PFAS (Poly en perFluor Alkyl Stoffen) contaminaties, de Oekraïense oorlogschemie, de palmolievervuiling?
Over de spreker
IJsbrand Velzeboer (70) is een voedingsmiddelentechnoloog die zich met zijn bedrijf bezighoudt met voedselveiligheid, inspecties en onderzoek. Er zijn vijf boeken van zijn hand verschenen die op luchtige wijze de lezer door het woud aan regels en gezondheid bedreigingen heen loodst.
Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Food Technology: Hernieuwbare zonnewarmte voor Food & Beverage
Op vakbeurs Food Technology, die 12 en 13 april plaatsvindt in de Brabanthallen, vertelt Henk Arntz over de techniek van Suncom Energy en de verschillende toepassingen voor de bakkerij en drankenproducent.
Food Technology: Food PET tray out of post-consumer food PET trays
Koninklijke Hordijk Groep zet in Nederland post-consumer PET in om transparante voedselverpakkingen te maken: 100% circulair. CEO Rik Hennink legt in zijn presentatie op Food Technology uit hoe tray to tray PET gemaakt wordt, de uitdagingen in het proces voor Hordijk en de condities voor succes.
Pedak presenteert zich op Food Technology
Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.