Food Technology: De leugens op mijn bord

14 maart 2023 Redactie Food

IJsbrand Velzeboer, voedingsmiddelentechnoloog en schrijver, vertelt tijdens zijn lezing op vakbeurs Food Technology over de zwakke plekken in de voedselketen. 

In zijn laatstverschenen boek ‘De leugens op mijn bord’ worden een paar rotte plekken in de voedselketen geopenbaard. Hoe terecht zijn de prijsstijgingen van onze boodschappen eigenlijk? Zijn dit geen inhaal margecorrecties van de producenten als gevolg van de jarenlange prijsdruk vanuit de retail? Hoe integer zijn de supermarkt inkopers als het om de inkoopvoorwaarden gaat? Werkt men volgens de wet OHP (Oneerlijke Handels Praktijken) dat op 1 november 2021 van kracht ging? Welke opkomende voedselveiligheidsrisico’s zijn er aan die de overheid NIET ziet? Welke gezondheidsgevaren zijn verbonden aan de PFAS (Poly en perFluor Alkyl Stoffen) contaminaties, de Oekraïense oorlogschemie, de palmolievervuiling?

Over de spreker

IJsbrand Velzeboer (70) is een voedingsmiddelentechnoloog die zich met zijn bedrijf bezighoudt met voedselveiligheid, inspecties en onderzoek. Er zijn vijf boeken van zijn hand verschenen die op luchtige wijze de lezer door het woud aan regels en gezondheid bedreigingen heen loodst.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?