Food Technology: De leugens op mijn bord

Food Technology IJsbrand Velzeboer

IJsbrand Velzeboer, voedingsmiddelentechnoloog en schrijver, vertelt tijdens zijn lezing op vakbeurs Food Technology over de zwakke plekken in de voedselketen. 

In zijn laatstverschenen boek ‘De leugens op mijn bord’ worden een paar rotte plekken in de voedselketen geopenbaard. Hoe terecht zijn de prijsstijgingen van onze boodschappen eigenlijk? Zijn dit geen inhaal margecorrecties van de producenten als gevolg van de jarenlange prijsdruk vanuit de retail? Hoe integer zijn de supermarkt inkopers als het om de inkoopvoorwaarden gaat? Werkt men volgens de wet OHP (Oneerlijke Handels Praktijken) dat op 1 november 2021 van kracht ging? Welke opkomende voedselveiligheidsrisico’s zijn er aan die de overheid NIET ziet? Welke gezondheidsgevaren zijn verbonden aan de PFAS (Poly en perFluor Alkyl Stoffen) contaminaties, de Oekraïense oorlogschemie, de palmolievervuiling?

Over de spreker

IJsbrand Velzeboer (70) is een voedingsmiddelentechnoloog die zich met zijn bedrijf bezighoudt met voedselveiligheid, inspecties en onderzoek. Er zijn vijf boeken van zijn hand verschenen die op luchtige wijze de lezer door het woud aan regels en gezondheid bedreigingen heen loodst.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Food Technology: Duurzaamheid in praktijk brengen in de productieketen

Food Technology: Duurzaamheid in praktijk brengen in de productieketen

Bij duurzame voedselproductie wordt gebruik gemaakt van processen en systemen die een lage CO2-voetafdruk hebben, economisch efficiënt zijn, veilig zijn, energie en natuurlijke hulpbronnen behouden en rekening houden met wat er in de toekomst nodig is. Duurzaamheid is essentieel in de hele voedselproductieketen, omdat inefficiënties op het ene gebied...

Food Technology: Beperk de risico’s van microbiologische contaminatie door perslucht

Food Technology: Beperk de risico’s van microbiologische contaminatie door perslucht

Op 12 en 13 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen in Den Bosch, dé vakbeurs voor foodprofessionals. Tijdens Food Technology geeft Sara Deckers, Global Accountmanager bij BEKO TECHNOLOGIES, de lezing Beperk de risico’s van microbiologische contaminatie veroorzaakt door perslucht.

Food Technology: Beproefde analytische principes innovatief ingezet

Food Technology: Beproefde analytische principes innovatief ingezet

Duurzaam, efficiënt en kostenbesparend produceren: daarover gaat de lezing Beproefde analytische principes innovatief ingezet van Inventech op Food Technology, de vakbeurs voor foodprofessionals die plaatsvindt op 12 en 13 april in de Brabanthallen in Den Bosch.