Food Technology: Hernieuwbare zonnewarmte voor Food & Beverage

Food Technology Suncom

Op vakbeurs Food Technology, die 12 en 13 april plaatsvindt in de Brabanthallen, vertelt Henk Arntz over de techniek van Suncom Energy en de verschillende toepassingen voor de bakkerij en drankenproducent.

De sterk gestegen en fluctuerende gasprijzen leiden tot een extra argument om versnelt het productieproces te verduurzamen. Suncom’s techniek concentreert zonlicht met spiegels om warmte tot 450 °C op te wekken en vervolgens op te slaan. Deze warmte kan ingezet worden op elk eigen gekozen moment voor productie via stroom of hete lucht. Tijdens de lezing worden twee verschillende toepassingen toegelicht voor een bakkerij met een benodigde temperatuur van 200 °C en een drankenproducent met een benodigde temperatuur van 80 °C.

Over de spreker

Werktuigbouwkundige Henk Arntz is de oprichter en directeur van Suncom Energy. Zijn missie is om met Suncom Energy altijd hernieuwbare energie mogelijk te maken voor de industrie en landbouw.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Food Technology: Robotica in de food, uitdagingen en mogelijkheden

Food Technology: Robotica in de food, uitdagingen en mogelijkheden

Robots en cobots worden steeds meer toegepast in de foodindustrie. De belangrijkste uitdagingen daarbij zijn de omgevingscondities en vooral de benodigde intelligentie en flexibiliteit. Doordat food producten meestal niet vormvast en daardoor onvoorspelbaar zijn, zijn er vaak geavanceerde vision systemen en ook speciale tooling nodig om succesvol te...

Food Technology: Marel over de toekomst van datagedreven automatisering

Food Technology: Marel over de toekomst van datagedreven automatisering

De toekomstvisie van Marel is een wereld waarin kwaliteitsvoedsel op een duurzame en betaalbare manier wordt verwerkt. In een lezing op vakbeurs Food Techology geeft Ronald Melskens van Marel een korte inleiding over hoe Marel Prepared Foods deze voornemens omzet in daden, waarbij de nadruk ligt op innovaties op het gebied van datagedreven automatisering...

Food Technology: NVWA over schoonmaak en verificatie als voorwaarden voor productie

Food Technology: NVWA over schoonmaak en verificatie als voorwaarden voor productie

Levensmiddelenbedrijven zijn primair verantwoordelijk voor voedselveiligheid. Het is de taak van de NVWA om toe te zien dat bedrijven de relevante wettelijke voorschriften op gebied van voedselveiligheid volgen. Omdat 100% (voedsel)veiligheid nou eenmaal niet te garanderen valt gaat ook bij industriële productie van levensmiddelen wel eens wat mis.