Food Technology: Hernieuwbare zonnewarmte voor Food & Beverage

Food Technology Suncom

Op vakbeurs Food Technology, die 12 en 13 april plaatsvindt in de Brabanthallen, vertelt Henk Arntz over de techniek van Suncom Energy en de verschillende toepassingen voor de bakkerij en drankenproducent.

De sterk gestegen en fluctuerende gasprijzen leiden tot een extra argument om versnelt het productieproces te verduurzamen. Suncom’s techniek concentreert zonlicht met spiegels om warmte tot 450 °C op te wekken en vervolgens op te slaan. Deze warmte kan ingezet worden op elk eigen gekozen moment voor productie via stroom of hete lucht. Tijdens de lezing worden twee verschillende toepassingen toegelicht voor een bakkerij met een benodigde temperatuur van 200 °C en een drankenproducent met een benodigde temperatuur van 80 °C.

Over de spreker

Werktuigbouwkundige Henk Arntz is de oprichter en directeur van Suncom Energy. Zijn missie is om met Suncom Energy altijd hernieuwbare energie mogelijk te maken voor de industrie en landbouw.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Food Technology: Desinfectie met insitu chloor uit zoutelectrolyse

Food Technology: Desinfectie met insitu chloor uit zoutelectrolyse

Omschakelingstappen in producten op een proceslijn betekend vaak een reinigingstap. De tijd die daarmee gemoeid is, gaat direct af van de productietijd en is daarom kostbaar. Daarnaast is het gebruikte water, energie en chemicaliën een extra kostenpost.

Food Technology: Duurzaamheid in praktijk brengen in de productieketen

Food Technology: Duurzaamheid in praktijk brengen in de productieketen

Bij duurzame voedselproductie wordt gebruik gemaakt van processen en systemen die een lage CO2-voetafdruk hebben, economisch efficiënt zijn, veilig zijn, energie en natuurlijke hulpbronnen behouden en rekening houden met wat er in de toekomst nodig is. Duurzaamheid is essentieel in de hele voedselproductieketen, omdat inefficiënties op het ene gebied...

Food Technology: Beperk de risico’s van microbiologische contaminatie door perslucht

Food Technology: Beperk de risico’s van microbiologische contaminatie door perslucht

Op 12 en 13 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen in Den Bosch, dé vakbeurs voor foodprofessionals. Tijdens Food Technology geeft Sara Deckers, Global Accountmanager bij BEKO TECHNOLOGIES, de lezing Beperk de risico’s van microbiologische contaminatie veroorzaakt door perslucht.