Food Technology: Hoe de zuivelketen sneller, korter en transparanter kan
Na jaren van schaalvergroting, kostenreductie en kwaliteitsverbetering in de zuivelindustrie, kunnen we terug naar een kleinere schaal. Op dit moment staan er vier mini-melkfabrieken in op Nederlandse boerderijen, waarin de melk binnen 24 uur van de koe bij de consument terecht komt. Een nieuwe waardeketen waarin de individuele boer en koe weer uniek zijn. Dit biedt de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van nieuwe technieken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld in zowel de voedselverwerkende industrie als op de boerderij. Waar technologie zowel de consument als melkveehouder ten goede komt.
Over de spreker
Deze lezing wordt gegeven door Sergio Ooijens, Head of Processing bij Lely. In 2016 begon hij bij Lely, fabrikant van robotica in de melkveehouderij, als hoofd marketing en communicatie. Als Mechanical Engineer (MsC) trad hij in 2021 toe tot het Processing-team. De visie van Lely is een duurzame en winstgevende toekomst in de melkveehouderij.
Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
EAO presenteert zich op Food Technology
Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.
Food Technology: FoodJet over meer produceren met minder
De afgelopen jaren zijn de prijzen van grondstoffen drastisch gestegen. Deze prijsstijgingen kunnen niet altijd doorgegeven worden aan de klant. Hoe kunnen producenten hier mee omgaan zonder in te leveren op de kwaliteit van hun product?
Eilersen presenteert zich op Food Technology
Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.