Lezing Food Technology: Recente ontwikkelingen in milde conservering en scheidingstechnologieën

Food Technology Rob van Diepenbeek

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI belicht in de aanloop lezingen die op het evenement gegeven worden.

Docent Onderzoeker Rob van Diepenbeek (HAS Hogeschool) geeft op 14 april de lezing Recente ontwikkelingen in milde conservering en scheidingstechnologieën.

Over de lezing
Het lectoraat ‘Voedselproductie in een Circulaire Economie’ aan de HAS Hogeschool, samen met het Food Tech Brainport, Technology providers en de industrie ontwikkelt en introduceert veelbelovende innovatieve technologieën. Milde conservering en milde scheidingstechnologieën worden uitgelegd en met focus op welke rol ze kunnen spelen in het terugdringen van verspilling (food en energieverbruik) door enerzijds een mild proces en anderzijds het verlengen van de houdbaarheid en verwaarden van zijstromen. Technologieën met exotische namen als hoge druk pasteurisatie, dunne film drogen onder vacuüm, radio-magnetisch vriezen en pulserende elektrische velden worden al toegepast of kunnen snel naar de markt.

Profiel Rob van Diepenbeek

- Master Food Science & Technology (WUR).
- 20 jaar industrie en internationale ervaring:
o CIAT (Int. Centrum voor Tropische Agricultuur), Colombia;
o Nutreco Aquaculture Research Centre, Noorwegen;
o Mars Inc. (12 jaar);
@Mars: Externe innovatie geleid op Hoge druk technologie (HPP):
- Succesvolle FDA goedkeuring in de VS voor HPP Sterilisatie proces en product
- Lancering HPP pesto lang houdbaar, kamertemperatuur.

6 jaar HAS Hogeschool:
- Docent-Onderzoeker, opleiding Voedingsmiddelentechnologie
- Lectoraat Voedselproductie in een Circulaire Economie.

Met Food Tech Brainport en Bodec o.a. maken we studenten enthousiast voor toegepast onderzoek op uitdagingen uit de voedselindustrie. Focus op milde conservering en – scheidingstechnologieën en productoplossingen met minder verspilling (energie en voedsel).

Lees ook
Food Technology aftermovie: kijk terug op de eerste editie

Food Technology aftermovie: kijk terug op de eerste editie

3 maanden geleden vond de allereerste editie van Food Technology plaats. Organisatoren EVMI en Mikrocentrum kijken terug op een geslaagde beurs in de Brabanthallen. Samen met exposanten Bart Visser van Ecolab, Rob Habraken van Sanders Machinebouw B.V. en Harro de Jong van Hemmink B.V. blikken we in onze aftermovie terug op deze succesvolle editie.

Food Technology 2022

Food Technology 2022

Dwarsgezeten door COVID is het er van 13 tot 14 april toch van gekomen: de vakbeurs en activiteitenprogramma Food Technology. En dat is maar goed ook, want deze happening is moeilijk denkbaar als online evenement.

Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen

Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven op de agenda, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat zegt Cees Elemans van ING tijdens zijn presentatie ‘Verankering van duurzaamheid in uw businessmodel’ op Food Technology 2022.