Lezing Food Technology: Recente ontwikkelingen in milde conservering en scheidingstechnologieën

Food Technology Rob van Diepenbeek

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI belicht in de aanloop lezingen die op het evenement gegeven worden.

Docent Onderzoeker Rob van Diepenbeek (HAS Hogeschool) geeft op 14 april de lezing Recente ontwikkelingen in milde conservering en scheidingstechnologieën.

Over de lezing
Het lectoraat ‘Voedselproductie in een Circulaire Economie’ aan de HAS Hogeschool, samen met het Food Tech Brainport, Technology providers en de industrie ontwikkelt en introduceert veelbelovende innovatieve technologieën. Milde conservering en milde scheidingstechnologieën worden uitgelegd en met focus op welke rol ze kunnen spelen in het terugdringen van verspilling (food en energieverbruik) door enerzijds een mild proces en anderzijds het verlengen van de houdbaarheid en verwaarden van zijstromen. Technologieën met exotische namen als hoge druk pasteurisatie, dunne film drogen onder vacuüm, radio-magnetisch vriezen en pulserende elektrische velden worden al toegepast of kunnen snel naar de markt.

Profiel Rob van Diepenbeek

- Master Food Science & Technology (WUR).
- 20 jaar industrie en internationale ervaring:
o CIAT (Int. Centrum voor Tropische Agricultuur), Colombia;
o Nutreco Aquaculture Research Centre, Noorwegen;
o Mars Inc. (12 jaar);
@Mars: Externe innovatie geleid op Hoge druk technologie (HPP):
- Succesvolle FDA goedkeuring in de VS voor HPP Sterilisatie proces en product
- Lancering HPP pesto lang houdbaar, kamertemperatuur.

6 jaar HAS Hogeschool:
- Docent-Onderzoeker, opleiding Voedingsmiddelentechnologie
- Lectoraat Voedselproductie in een Circulaire Economie.

Met Food Tech Brainport en Bodec o.a. maken we studenten enthousiast voor toegepast onderzoek op uitdagingen uit de voedselindustrie. Focus op milde conservering en – scheidingstechnologieën en productoplossingen met minder verspilling (energie en voedsel).

Lees ook
Lezing Food Technology: ClydeHSI

Lezing Food Technology: ClydeHSI

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI licht lezingen uit die tijdens het evenement gegeven worden.

Lezing Food Technology: Vertigo Technologies

Lezing Food Technology: Vertigo Technologies

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI licht lezingen uit die tijdens het evenement gegeven worden. Luca Galatro is CEO van Vertigo Technologies en geeft de lezing Fresco Microwave Sensing – Reducing fruit waste with microwaves. Vers fruit ziet van buiten vaak goed uit, zelfs als de interne kwaliteit onvoldoende...

Aan de slag met maatschappelijke uitdagingen

Aan de slag met maatschappelijke uitdagingen

Bij HAS Hogeschool staat een goede aansluiting bij het werkveld voorop. Daarom werkt de hogeschool op verschillende manieren samen met het bedrijfsleven.