Food Technology verplaatst naar juni 2021

agrifoodtech-food-technology

Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology 2021 wordt verplaatst, van januari naar 16 en 17 juni 2021. Ook de locatie wijzigt. Het evenement vindt nu plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dat maken organisatoren Mikrocentrum en Vakblad EVMI bekend. 

De organisatie neemt dit besluit in goed overleg met exposanten, sprekers en overige betrokken organisaties. De afgelopen tijd polsten de organisatoren van Food Technology 2021 regelmatig de meningen en adviezen van (potentiële) exposanten, sprekers en overige betrokken bedrijven en instellingen. Hierbij merkte de organisatie dat er behoefte was om het evenement te verzetten, mede vanwege de ontwikkelingen en vooruitzichten rondom het coronavirus. Potentiele exposanten zijn enthousiast over dit nieuwe event maar waren afwachtend met het definitief inschrijven. Gezien de huidige situatie zijn er zorgen of het mogelijk is om in januari weer een volwaardige beurs met congres te kunnen organiseren. Men is het er over eens dat er in juni en op de ruimere beurslocatie van de Brabanthallen een volwaardig evenement, coronaproef georganiseerd kan worden.

Nieuwe locatie

Corona heeft ook invloed op de gewijzigde locatie. Veiligheid voor alle bij Food Technology betrokken personen staat voor de organisatie voorop. Om alle aanwezigen voldoende afstand te kunnen bieden, is er extra ruimte nodig. Die extra ruimte is helaas niet realiseerbaar in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven, waar het evenement in eerste instantie plaats zou vinden. De Brabanthallen bieden deze mogelijkheid wel. Hier zijn onder andere 5 meter brede gangpaden te realiseren. Dit heeft de organisatie besloten om Food Technology in ‘s-Hertogenbosch te organiseren.

Food Technology 2021

Het kennis- en netwerkevenement Food Technology 2021 richt zich volledig op hightech innovaties binnen de voedingsmiddelenindustrie. Hoe ziet het voedselsysteem van de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie hierin? Kan men efficiënter produceren door onderhoud en uitval van voedselproducerende machines te voorspellen en zo voor te zijn? Welke alternatieven voor onze huidige etenswaren dragen bij aan voedselzekerheid? Feit is dat in 2050 ruim 9 miljard mensen van voedsel moeten worden voorzien. Om dit te bereiken is het van belang dat ook de voedingsmiddelenindustrie efficiënter, effectiever, duurzamer of zelfs geheel anders gaat produceren. Technologische innovaties spelen hierbij een sleutelrol. Een compleet overzicht en de laatste ontwikkelingen op weg naar de voedselketen van de toekomst. Gedurende twee dagen zijn een breed scala oplossingen binnen de volgende thema’s te ontdekken:

  • Fabriek van de toekomst
  • Duurzame en transparante keten
  • Food innovatie
  • Veilig voedsel
  • Food lab

Food Technology 2021 komt voort uit de vakbeurs AgriFoodTech die kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum de afgelopen jaren organiseerde. Vakblad EVMI (Alea Publishers) was het laatste jaar verantwoordelijk voor een deel van het congresprogramma. Vanuit de voedingsmiddelenindustrie kregen de organisatoren steeds meer signalen om deze beurs specifieker te maken en volledig te focussen op food technologie.

Data: Woensdag 16 en donderdag 17 juni 2021
Locatie: Brabanthallen, Den Bosch
Meer informatie: www.food-technology.nl

Thema's
Lees ook
Snapshot 2018: groei voedselverwerkende industrie

Snapshot 2018: groei voedselverwerkende industrie

Het AgriFoodTech Platform brengt jaarlijks alle feiten en cijfers van de agrifood sector in beeld. De Snapshot 2018 toont een dynamische sector. Deze jaarlijkse uitgave is op 24 mei beschikbaar gesteld, zowel in print als online. Voedingsmiddelenindustrie Uit de Snapshot blijkt dat het aantal bedrijven in de voedselverwerkende industrie in 2017 met...

Crises als fipronil te voorkomen door een verdubbeling van de controlekosten

Crises als fipronil te voorkomen door een verdubbeling van de controlekosten

"Pluimveehouders moeten fors gaan investeren, controleren en reguleren om de voedselveiligheid in de eierproductieketen te verbeteren. Dat concludeert de Werkgroep Versterking Zelfregulering Eierketen (WVZE) in een onderzoeksrapport over de fipronil-affaire van vorig jaar." Door Cécile Janssen - Foodlog Dat schrijft het FD over de 22 aanbevelingen die...

Albert Heijn kweekt oesterzwammen op koffiedrab

Albert Heijn kweekt oesterzwammen op koffiedrab

Albert Heijn verkoopt sinds 14 mei twee weken lang verse oesterzwammen die zijn gekweekt op koffiedrab. De oesterzwammen worden verkocht in AH Gelderlandplein XL. Albert Heijn kweekt de zwammen in samenwerking met paddenstoelenleverancier GRO | Green Recycled Organics. Samen willen de bedrijven een stap maken in het verduurzamen van de voedselketen...