Food Valley organiseert summits over plantaardige eiwitten en sport en voeding

EVMI_Food Valley Summits

Food Valley NL organiseert in oktober twee 'summits' over plantaardige eiwitten en sport en voeding voor food professionals. Nieuwe ingrediënten, technologieën, eindproducten, trends, (inter)nationale marktsuccessen en -kansen en de consument staan centraal tijdens deze bijeenkomsten. Verschillende influencers uit het (inter)nationale bedrijfsleven en kennisinstellingen zijn aanwezig en onderzoeken met het publiek de mogelijkheden om het groeiend potentieel binnen en buiten Nederland te vergroten.

Food Valley Summit Protein for the Future

Op 10 oktober vindt de Food Valley Summit Protein for the Future plaats. De groene eiwitten zullen niet alleen de duurzaamheid en gezondheid verbeteren, maar ook helpen bij het opbouwen van een circulaire economie die waarde toevoegt voor zowel consumenten als ondernemers.

Tijdens deze bijeenkomst zijn er verschillende sprekers die vooroplopen bij de groene eiwitrevolutie. Onder andere Matthias Krön van Donau Soy association Europe, Gert Jan Gombert van Vivera, Isabel Boerdam van Week zonder Vlees en Jeroen Willemsen van The Protein Cluster zullen spreken. Daarnaast vinden er versnellingssessies, pitches en proeverijen van edamame en vega mayo tot en met zeewier en green döner kebab plaats. Erik te Velthuis - Topsportrestaurant Papendal verzorgt deze proeverijen.

Food Valley Summit Sports & Nutrition

De dag daarna is de Food Valley Summit Sports & Nutrition. Deze bijeenkomst gaat over gepersonaliseerde voeding voor in de sport, maar ook voor ouderen en patiënten. De nieuwste sportvoedingsconcepten, technologieën, producten en het internationaal vermarkten staan centraal.

Er zijn sprekers van onder meer AgroParisTec en Valorial (Frankrijk), Innova Market Insights, Teagasc (Ierland), Generade, Wageningen University & Research, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, KNVB, Team NL Performance Nutrition en Universiteit Maastricht. Daarnaast zijn er pitches van Jaco Pieper van Koupe, Simon Branch van Herbalife en Mark Tuitert van First Energy Gum. Erik te Velthuis van Topsportrestaurant Papendal verzorgt ook deze dag verschillende proeverijen.

B2B Internationale matchmaking

Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om te netwerken. Enterprise Europe Network verzorgt vooraf de internationale B2B matchmakingservice. Bezoekers van de summit kunnen na het boeken van een ticket kosteloos een ‘search’-account aanmaken om vooraf en tijdens de summits afspraken via de website en app te maken.

Lees ook
WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Het Israëlische bedrijf Gavan Technologies heeft een nieuwe methode ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren. De eiwitten behouden daarbij hun oorspronkelijke vorm en alle voedings- en functionele eigenschappen.

Gelderland zet in op teelt van eiwitrijke gewassen

Gelderland zet in op teelt van eiwitrijke gewassen

De provincie Gelderland doet mee in de Green Deal Eiwitrijke Gewassen. In deze deal spreken het Rijk en ruim vijftig andere partijen met elkaar af de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitgewassen te bevorderen. De Green Deal komt voort uit de Nationale Eiwitstrategie. Die zet in op de teelt van eiwitrijke gewassen voor menselijke consumptie,...