Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey
De plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive maakt bekend de productie op te schalen. Daarnaast introduceert de Nederlandse startup twee nieuwe ingrediënten: LowSalt en Bee-free-Honey.
Fooditive produceert plantaardige ingrediënten door middel van een fermentatieproces. Zo wint het bedrijf zoetstof uit de reststromen van appels en peren. Recent lanceerde de startup veganistische caseïne, een plantaardig eiwit dat zuivelproducten kan vervangen. De productie van deze producten wordt nu opgeschaald.
“Het voelt alsof we een nieuw hoofdstuk van deze reis starten”, zegt Moayad Abushokhedim, oprichter van Fooditive. “Met de support van onze aandeelhouders, klanten en partners is ons team gefocust om onze impact te vergroten en een echte verandering teweeg te brengen in de plantaardige industrie.”
Bee-free-Honey
Een van de nieuw ingrediënten waar Fooditive aan werkt is Bee-free-Honey. Door gebruik te maken van fermentatie-enzymen wil het bedrijf bijen vervangen. Met behulp van het systeem dat Fooditive gebruikt voor de caseïne, wordt het DNA van honing gekopieerd om een product te creëren dat vergelijkbaar met traditionele honing. De eerste trials staan gepland voor begin 2023.
LowSalt
Het tweede nieuwe product waar Fooditive aan werkt is een alternatief voor zout. Fooditive ontwikkelde LowSalt door kaliumchloride te modificeren, citroenzuur toe te voegen, en het te mengen met een drager. Het eindproduct wordt gedroogd tot een zout dat laag is in natrium en twee keer zo zout is in vergelijking met traditioneel zout. Het bedrijf gaat trials opzetten en klinische studies uitvoeren om inzicht te krijgen in de impact voor zowel onze gezondheid als het milieu.
*NB: De foto is afkomstig uit een beeldbank. Dit is niet het LowSalt van Fooditive
Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena
De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Lokale ambassadeurs helpen mee door hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie...
Redefine Meat wint Horecava Innovation Award
De plantaardige vleesproducent Redefine Meat is de overall winnaar van de Horecava Innovation Award. Tijdens de opening van de Horecava op maandag 9 januari reikte juryvoorzitter Puck Wilbers de verschillende awards uit.
Opboksen tegen de grote spelers
Als jonge ondernemer is het niet altijd even makkelijk om tegen de grote spelers in de voedingsmiddelenindustrie op te boksen. Maar Margje Pijpker (30) en haar vriend Renco Schipper (30) lukte het met hun plantaardig en duurzaam snackmerk.