Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

10 augustus 2022 Redactie Food Pixabay
Foto: Pixabay*

De plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive maakt bekend de productie op te schalen. Daarnaast introduceert de Nederlandse startup twee nieuwe ingrediënten: LowSalt en Bee-free-Honey.

Fooditive produceert plantaardige ingrediënten door middel van een fermentatieproces. Zo wint het bedrijf zoetstof uit de reststromen van appels en peren. Recent lanceerde de startup veganistische caseïne, een plantaardig eiwit dat zuivelproducten kan vervangen. De productie van deze producten wordt nu opgeschaald.

“Het voelt alsof we een nieuw hoofdstuk van deze reis starten”, zegt Moayad Abushokhedim, oprichter van Fooditive. “Met de support van onze aandeelhouders, klanten en partners is ons team gefocust om onze impact te vergroten en een echte verandering teweeg te brengen in de plantaardige industrie.”

Bee-free-Honey

Een van de nieuw ingrediënten waar Fooditive aan werkt is Bee-free-Honey. Door gebruik te maken van fermentatie-enzymen wil het bedrijf bijen vervangen. Met behulp van het systeem dat Fooditive gebruikt voor de caseïne, wordt het DNA van honing gekopieerd om een product te creëren dat vergelijkbaar met traditionele honing. De eerste trials staan gepland voor begin 2023. 

LowSalt

Het tweede nieuwe product waar Fooditive aan werkt is een alternatief voor zout. Fooditive ontwikkelde LowSalt door kaliumchloride te modificeren, citroenzuur toe te voegen, en het te mengen met een drager. Het eindproduct wordt gedroogd tot een zout dat laag is in natrium en twee keer zo zout is in vergelijking met traditioneel zout. Het bedrijf gaat trials opzetten en klinische studies uitvoeren om inzicht te krijgen in de impact voor zowel onze gezondheid als het milieu.

*NB: De foto is afkomstig uit een beeldbank. Dit is niet het LowSalt van Fooditive

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?