Foodlab Brabant start voor duurzame ideeën

28 augustus 2015

Studenten van HAS Hogeschool gaan de komende tien weken op zoek naar ideeën voor een duurzaam voedselsysteem voor de toekomst. In het provinciehuis wordt het Foodlab Brabant opgezet, waar ze dagelijks werken aan gezonde concepten die goed zijn voor mens, dier en milieu.

De 65 studenten volgen het speciale onderwijsprogramma Voedseltransitie. Met deze Minor willen HAS Hogeschool en het Transitieteam Brabantse Agrofood met steun van de provincie Noord-Brabant de overgang naar een duurzame agrofoodketen (van grond tot mond) stimuleren. Dit gebeurt aan de hand van 12 opdrachten.

Ook financieel onderbouwen

De ideeën in het ‘laboratorium’ richten zich onder meer op innovaties in productiemethoden en voedselproducten. Maar tegelijkertijd moeten de studenten hun ideeën wel financieel onderbouwen en zó vormgeven dat consumenten het aantrekkelijk vinden om te kopen. Zo leren ze tevens om na te denken over de waarde van voedsel.

In de praktijk

“Natuurlijk hopen we dat hun ontdekkingstocht nu al ideeën oplevert die mogelijk snel in de praktijk gebracht kunnen worden”, vertelt Marjo Baeten, die vanuit de HAS het project begeleidt.

De verrichtingen en vorderingen van de studenten zijn vanaf maandag te volgen via twitter (@foodlabbrabant) en Facebook (foodlabbrabant).

Slotevent

De HAS Minor Voedseltransitie wordt op 10 november afgesloten met een speciaal slotevent in het ptrovinciehuis, waarbij de studenten hun eindresultaten presenteren.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?