Foodsector zorgt voor sterke banengroei in Ede en Wageningen

modified-1744952_1280

De regio Ede-Wageningen profiteert flink van de groeiende voedselindustrie in de omgeving. Tussen 2010 en 2017 groeide werkgelegenheid in Wageningen met 9% en in Ede met 4%, tegenover een landelijk gemiddelde van 2%. Bijna 16.000 mensen vinden inmiddels werk in de zogenaamde FoodValley.

FoodValley

Met de oprichting van het samenwerkingsverband FoodValley hebben gemeenten in de Gelderse vallei een uitgesproken keuze gemaakt voor de voedsel- en landbouwsector. Het doel: een zo goed mogelijk vestigingsklimaat verwezenlijken voor de agrifoodsector. De verbonden bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen zetten zich bovendien in voor kennisdeling en intensieve samenwerking.

Agrifoodmonitor Ede Wageningen

Die aanpak loont, zo blijkt uit de Agrofoodmonitor Ede Wageningen die in opdracht van beide gemeenten is gemaakt. Het aantal banen in de sector groeit gestaag. Korte lijnen tussen onderwijsinstellingen als de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en WUR moet ervoor zorgen dat die nieuwe arbeidsplaatsen ook goed worden ingevuld.

Lees ook
Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...

Nieuw Fermentatielab in Regio Foodvalley voor ondernemers

Nieuw Fermentatielab in Regio Foodvalley voor ondernemers

Op het terrein van het Smaakpark in Ede komt een nieuw innovatief Fermentatielab, gefinancierd vanuit de Regiodeal Foodvalley. Hier krijgen instellingen, bedrijven en ondernemers de mogelijkheid om te experimenteren met fermentatie.

De verrassende chemie van de natuur

De verrassende chemie van de natuur

Hoe komen we van een dierlijk naar een plantaardig consumptiepatroon? De eigenschappen van plantaardige eiwitten zijn nou eenmaal anders dan die van dierlijke. Bij WUR doen ze onderzoek naar het verbeteren van die functionaliteiten.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren