Foodsector zorgt voor sterke banengroei in Ede en Wageningen

modified-1744952_1280

De regio Ede-Wageningen profiteert flink van de groeiende voedselindustrie in de omgeving. Tussen 2010 en 2017 groeide werkgelegenheid in Wageningen met 9% en in Ede met 4%, tegenover een landelijk gemiddelde van 2%. Bijna 16.000 mensen vinden inmiddels werk in de zogenaamde FoodValley.

FoodValley

Met de oprichting van het samenwerkingsverband FoodValley hebben gemeenten in de Gelderse vallei een uitgesproken keuze gemaakt voor de voedsel- en landbouwsector. Het doel: een zo goed mogelijk vestigingsklimaat verwezenlijken voor de agrifoodsector. De verbonden bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen zetten zich bovendien in voor kennisdeling en intensieve samenwerking.

Agrifoodmonitor Ede Wageningen

Die aanpak loont, zo blijkt uit de Agrofoodmonitor Ede Wageningen die in opdracht van beide gemeenten is gemaakt. Het aantal banen in de sector groeit gestaag. Korte lijnen tussen onderwijsinstellingen als de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en WUR moet ervoor zorgen dat die nieuwe arbeidsplaatsen ook goed worden ingevuld.

Lees ook
Informatie over biociden in land- en tuinbouw is te veel versnipperd

Informatie over biociden in land- en tuinbouw is te veel versnipperd

De digitale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en volledigheid van informatie rondom biociden in de Nederlandse voedselketen is onvoldoende. Die conclusie trekt de stichting Fresh Upstream uit recent onderzoek van Wageningen University & Research (WUR).

Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

Woensdag 24 februari vindt het nationale verkiezingsdebat plaats over de politieke toekomst van de Nederlandse landbouw, in relatie met natuur, de uitdagingen van de klimaatcrisis en de rol van voeding op de gezondheid.

WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

Onderzoekers van Wageningen University & Research gaan het Europese onderzoeksproject mEATquality coördineren. Het project onderzoekt het verband tussen dierenwelzijn en vleeskwaliteit.