Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Foodvakdag

Foto: Henk Riswick

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Daarom organiseert EVMI op maandag 29 juni de Foodvakdag. Dit nieuwe overkoepelde vakevenement geeft retailers in food antwoord op dit soort vragen.

De Foodvakdag bestaat uit korte, dynamische, inspirerende en informatieve seminars en workshops die de bezoekers informeren over vakgerelateerde onderwerpen naar keuze. Het evenement is bestemd voor alle professionals uit de foodretail, van vlees tot vis, van brood tot kaas en van dranken tot ijs. De locatie is de Maurtiskazerne in Ede.

Het programma

De dag start met een inspirerende openingslezing van ondernemer en retailcoach Johan de Meij over De zelfsturende Ondernemer. Hierna volgen korte sessies in de vorm van seminars en workshops boordevol interessante informatie voor de foodondernemer. Op het programma staan onderwerpen als wetgeving, hygiëne, marketing, sociale media en bedrijfsovername. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke workshops voor hen het meest interessant zijn.

De dag wordt afgesloten met een discussieronde. Verschillende winkeliers, onder andere columnisten van de Alea foodvakbladen, gaan onder leiding van vinoloog en wijn & spijspecialist Barbara Verbeek met elkaar in gesprek over onderwerpen uit het foodretailersvak. Tot slot is er een gezellige netwerkborrel.

Mauritskazerne

De locatie voor de Foodvakdag is de Mauritskazerne, een prachtige evenementenlocatie. Naast een mooi gebouw biedt deze locatie samenwerking met lokale ambachtelijke bedrijven. Zij serveren de lunch.

TTickets voor deze unieke dag zijn 35 euro (ex btw). Abonnees van de foodtijdschriften van Alea Publishers - Bakkers in BedrijfEVMIPompshopVakblad IJsVismagazine en Vlees+ - bezoeken dit evenement gratis. Dit geldt ook voor abonnees op Foodpersonality en leden van Foodlog. Ga voor meer informatie over de Foodvakdag naar de website.

Wilt u een workshop geven tijdens de Foodvakdag? Neem dan contact op met Gjelt Douma via gjeltdouma@aleapublishers.nl of +31(0)6-46751467.

Foodvakdag logo 29 juni_klein

Lees ook
Realisatie Smaakpark Ede komt dichterbij

Realisatie Smaakpark Ede komt dichterbij

Christian Weij en Petra Busser hebben de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen gekocht. Hier wil het stel Het SmaakPark gaan bouwen. Alles wat met verantwoorde voeding te maken heeft willen ze hier samen laten komen. Het moet een soort permanent foodfestival worden voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond wil eten. SmaakPark Ede...

Sodexo verzorgt duurzaam eten met *Origo

Sodexo verzorgt duurzaam eten met *Origo

De consument wil weten wat er op zijn of haar bord ligt. Waar komen de ingrediënten vandaan? Zijn deze duurzaam geproduceerd? Daarom introduceert Sodexo de service *Origo in Nederland. Bij deze service gaat het om duurzame gerechten gemaakt van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Volgens Sophie Ottes, Service Developer bij het Food Platform van...

Groot congres over food in Bolsward

Groot congres over food in Bolsward

In de voormalige zuivelschool van Bolsward vindt op 5 oktober een congres over de toekomst van voedsel plaats. Frisian Foodture ’18 gaat over de uitdagingen waar boeren, de foodindustrie, de retail en het onderwijs op korte termijn voor komen te staan. De dag ervoor, 4 oktober, wordt er een grote reünie van de zuivelschool georganiseerd. De Bolswarder...