Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

foodvalley nl

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.

De gedeelde visie achter de samenwerking richt zich op een fundamentele verandering in hoe voedsel wordt geproduceerd en geconsumeerd, om zo een transformatie van voedselsystemen te genereren. Daar is technologische innovatie voor nodig, "zodat we de ambitieuze doelstellingen om te komen tot duurzame, inclusieve, efficiënte, voedzame en gezonde voedselsystemen behalen", aldus Foodvalley NL in het persbericht. Foodvalley NL is de Nederlandse tak van een internationaal netwerk van organisaties dat gezamenlijk de transitie naar een duurzaam voedselsysteem heeft ingezet. De organisatie benoemt het belang van verbinding tussen het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties, zodat we innovatieprogramma's internationaal kunnen opschalen door de hele waardeketen.

Food Innovation Hubs

Het nieuwe netwerk Food Innovation Hubs is een multistakeholder-platform gekatalyseerd en ondersteund door het World Economic Forum en verschillende mondiale en regionale partners, waaronder de Ministeries van Landbouw en van Economische Zaken en Klimaat, Unilever, DSM, Rabobank en Wageningen University & Research. Bedrijven zijn welkom zich bij de samenwerking aan te sluiten.

Het initiatief verbindt de partijen die technologie en innovaties nodig hebben met organisaties die het ontwikkelen en kandidaten die het kunnen financieren en opschalen, over traditionele grenzen heen. Zo wil Food Innovation Hubs oplossingen bieden waarmee systeemproblemen aangepakt kunnen worden, bijvoorbeeld via het verbinden van innovators over verschillende geografische gebieden; samenwerking tussen lokale innovators en andere partijen betrokken in voedselsystemen; en het aantrekken van investeringen voor lokale innovatie.

Lees ook
Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland verbinden zich aan The Protein Cluster

Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland verbinden zich aan The Protein Cluster

De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland sluiten zich aan bij The Protein Cluster. Dit is een bedrijvennetwerk dat de provincies Gelderland en Overijssel in 2017 samen met Oost NL en Foodvalley NL startten. De samenwerking gaat op 13 oktober, tijdens de Foodvalley Summits, officieel van start.

Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie is populair. Het psychologisch aspect ervan heeft zelfs een populaire naam: het IKEA-effect. In 2011 toonde wetenschappelijk onderzoek bij deze retailer aan dat we een product waaraan we zelf een bijdrage hebben geleverd, waardevoller vinden. Er zijn talloze voorbeelden op consumentenniveau. Maar ook eerder in de keten komt cocreatie volop...

Genomineerden Foodvalley Champions 2020 bekend

Genomineerden Foodvalley Champions 2020 bekend

Foodvalley maakt de genomineerden van de Foodvalley champions prijs bekend. De prijs kent drie categorieën: eiwittransitie, circulaire agrifood en voeding & gezondheid. Volgens de initiatiefnemer hebben de negen genomineerden gemeen dat ze innovaties ontwikkelden met een grote potentiële impact.