Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

foodvalley nl

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.

De gedeelde visie achter de samenwerking richt zich op een fundamentele verandering in hoe voedsel wordt geproduceerd en geconsumeerd, om zo een transformatie van voedselsystemen te genereren. Daar is technologische innovatie voor nodig, "zodat we de ambitieuze doelstellingen om te komen tot duurzame, inclusieve, efficiënte, voedzame en gezonde voedselsystemen behalen", aldus Foodvalley NL in het persbericht. Foodvalley NL is de Nederlandse tak van een internationaal netwerk van organisaties dat gezamenlijk de transitie naar een duurzaam voedselsysteem heeft ingezet. De organisatie benoemt het belang van verbinding tussen het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties, zodat we innovatieprogramma's internationaal kunnen opschalen door de hele waardeketen.

Food Innovation Hubs

Het nieuwe netwerk Food Innovation Hubs is een multistakeholder-platform gekatalyseerd en ondersteund door het World Economic Forum en verschillende mondiale en regionale partners, waaronder de Ministeries van Landbouw en van Economische Zaken en Klimaat, Unilever, DSM, Rabobank en Wageningen University & Research. Bedrijven zijn welkom zich bij de samenwerking aan te sluiten.

Het initiatief verbindt de partijen die technologie en innovaties nodig hebben met organisaties die het ontwikkelen en kandidaten die het kunnen financieren en opschalen, over traditionele grenzen heen. Zo wil Food Innovation Hubs oplossingen bieden waarmee systeemproblemen aangepakt kunnen worden, bijvoorbeeld via het verbinden van innovators over verschillende geografische gebieden; samenwerking tussen lokale innovators en andere partijen betrokken in voedselsystemen; en het aantrekken van investeringen voor lokale innovatie.

Lees ook
Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.

Marjolein Brasz nieuwe Managing Director Foodvalley NL

Marjolein Brasz nieuwe Managing Director Foodvalley NL

Marjolein Brasz vervangt vanaf 1 augustus Roger van Hoesel als directeur van Foodvalley NL. Brasz heeft ervaring in verschillende business development- en managementfuncties waarbij innovatie centraal stond. Zo was ze commercieel manager bij AEB Amsterdam en hoofd van het circulair programma van de Amsterdam Economic Board. Brasz: “Nederland...

Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse faciliteiten voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Deze Protein Facility Map is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben maar wel willen innoveren op dit gebied.