Foodvalley NL organiseert ontbijtsessie over eerlijke prijs van voeding

Thee plantage fair trade

Op 17 april vindt in Wageningen een Foodvalley Breakfast Session plaats. Het onderwerp van deze ontbijtsessie is de echte en eerlijke prijs van voeding.

De voedselprijzen in veel Westerse landen zijn relatief laag. Dat is fijn voor de consumenten, maar de lage prijzen zetten de productiekosten onder druk, wat weer gevolgen heeft voor eerlijke en duurzame handel.

Dit thema staat centraal in het onderzoeksproject ‘echte en eerlijke prijs’ wat wordt uitgevoerd door Wageningen Economic Research. Volgens de WUR kan het project bijdragen aan ‘de transitie van de voedselproductieketen van primair financieel efficiënt naar sociaal inclusief met duurzame, eerlijke en betaalbare voedingsmiddelen voor iedereen’.

De ontbijtsessie van Foodvalley vindt plaats in Wageningen. Tijdens deze sessie zullen Willy Baltussen (Wageningen University & Research), Florian Reuter (True Price) en Timmo Terpstra (Koffiebranderij Peeze) hun visie op het thema geven.

Breakfast sessions

Foodvalley organiseert dit jaar nog een aantal ontbijtsessies voor professionals uit de voedingsindustrie. Hiermee biedt Foodvalley een kans om op een informele manier te netwerken met collega’s uit de branche. De aankomende ontbijtsessies zijn:

  • 5 juni 2019: ‘CRISPR-Cas voor dummies’
  • 11 september 2019: ‘robotisering in voeding’
  • 23 oktober 2019: ‘kweekvlees’
  • 20 november 2019: ‘verpakken zonder plastic’
Lees ook
Europese raad pakt oneerlijke handelspraktijken aan

Europese raad pakt oneerlijke handelspraktijken aan

In de Europese Raad is vandaag een wet goedgekeurd die de positie van boeren moet versterken. Met een aantal nieuwe richtlijnen wil de EU oneerlijke handelspraktijken aanpakken en kleine(re) landbouwondernemers meer zekerheid geven. De richtlijnen moeten bescherming bieden aan kleine en middelgrote ondernemingen met een jaaromzet minder dan 350 miljoen...

Foodvalley NL start acceleratorprogramma voor ‘scale-ups’

Foodvalley NL start acceleratorprogramma voor ‘scale-ups’

Foodvalley NL en ScaleUp Company slaan de handen ineen en starten de Foodvalley Accelerator voor scale-ups in de agrifoodsector. Daarmee krijgen nu ook bedrijven ná de start-up fase ondersteuning. Volgens Roger van Hoesel, directeur van Foodvalley NL, bestaat er een gat in het ecosysteem van foodbedrijven. “Er zijn veel kleine, veelal jonge bedrijven...

Foodsector zorgt voor sterke banengroei in Ede en Wageningen

Foodsector zorgt voor sterke banengroei in Ede en Wageningen

De regio Ede-Wageningen profiteert flink van de groeiende voedselindustrie in de omgeving. Tussen 2010 en 2017 groeide werkgelegenheid in Wageningen met 9% en in Ede met 4%, tegenover een landelijk gemiddelde van 2%. Bijna 16.000 mensen vinden inmiddels werk in de zogenaamde FoodValley. FoodValley Met de oprichting van het samenwerkingsverband FoodValley...