Foodvalley NL organiseert ontbijtsessie over eerlijke prijs van voeding

Thee plantage fair trade

Op 17 april vindt in Wageningen een Foodvalley Breakfast Session plaats. Het onderwerp van deze ontbijtsessie is de echte en eerlijke prijs van voeding.

De voedselprijzen in veel Westerse landen zijn relatief laag. Dat is fijn voor de consumenten, maar de lage prijzen zetten de productiekosten onder druk, wat weer gevolgen heeft voor eerlijke en duurzame handel.

Dit thema staat centraal in het onderzoeksproject ‘echte en eerlijke prijs’ wat wordt uitgevoerd door Wageningen Economic Research. Volgens de WUR kan het project bijdragen aan ‘de transitie van de voedselproductieketen van primair financieel efficiënt naar sociaal inclusief met duurzame, eerlijke en betaalbare voedingsmiddelen voor iedereen’.

De ontbijtsessie van Foodvalley vindt plaats in Wageningen. Tijdens deze sessie zullen Willy Baltussen (Wageningen University & Research), Florian Reuter (True Price) en Timmo Terpstra (Koffiebranderij Peeze) hun visie op het thema geven.

Breakfast sessions

Foodvalley organiseert dit jaar nog een aantal ontbijtsessies voor professionals uit de voedingsindustrie. Hiermee biedt Foodvalley een kans om op een informele manier te netwerken met collega’s uit de branche. De aankomende ontbijtsessies zijn:

  • 5 juni 2019: ‘CRISPR-Cas voor dummies’
  • 11 september 2019: ‘robotisering in voeding’
  • 23 oktober 2019: ‘kweekvlees’
  • 20 november 2019: ‘verpakken zonder plastic’
Lees ook
Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...

Verruiming subsidieregeling Regio Deal Foodvalley

Verruiming subsidieregeling Regio Deal Foodvalley

Gezamenlijk investeren in nieuwe innovatiefaciliteiten, zoals demonstratie- en testfaciliteiten en pilot productiefaciliteiten met het doel om innovatieve activiteiten te stimuleren. De verruiming van de subsidieregeling van de Regio Deal Foodvalley biedt bedrijven en instellingen tot max. 50% subsidie aan nieuwe faciliteiten van doorontwikkeling prototypes...

Onderzoek naar mogelijkheden Food Production Cluster in noordelijke Regio Foodvalley

Onderzoek naar mogelijkheden Food Production Cluster in noordelijke Regio Foodvalley

Regio Foodvalley doet met de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel onderzoek naar de mogelijkheden voor een Food Production Cluster van (agro)foodbedrijven en toeleveranciers in het noordelijk gedeelte van Regio Foodvalley.