Foodvalley NL organiseert ontbijtsessie over eerlijke prijs van voeding

Thee plantage fair trade

Op 17 april vindt in Wageningen een Foodvalley Breakfast Session plaats. Het onderwerp van deze ontbijtsessie is de echte en eerlijke prijs van voeding.

De voedselprijzen in veel Westerse landen zijn relatief laag. Dat is fijn voor de consumenten, maar de lage prijzen zetten de productiekosten onder druk, wat weer gevolgen heeft voor eerlijke en duurzame handel.

Dit thema staat centraal in het onderzoeksproject ‘echte en eerlijke prijs’ wat wordt uitgevoerd door Wageningen Economic Research. Volgens de WUR kan het project bijdragen aan ‘de transitie van de voedselproductieketen van primair financieel efficiënt naar sociaal inclusief met duurzame, eerlijke en betaalbare voedingsmiddelen voor iedereen’.

De ontbijtsessie van Foodvalley vindt plaats in Wageningen. Tijdens deze sessie zullen Willy Baltussen (Wageningen University & Research), Florian Reuter (True Price) en Timmo Terpstra (Koffiebranderij Peeze) hun visie op het thema geven.

Breakfast sessions

Foodvalley organiseert dit jaar nog een aantal ontbijtsessies voor professionals uit de voedingsindustrie. Hiermee biedt Foodvalley een kans om op een informele manier te netwerken met collega’s uit de branche. De aankomende ontbijtsessies zijn:

  • 5 juni 2019: ‘CRISPR-Cas voor dummies’
  • 11 september 2019: ‘robotisering in voeding’
  • 23 oktober 2019: ‘kweekvlees’
  • 20 november 2019: ‘verpakken zonder plastic’
Lees ook
Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

Woensdag 24 februari vindt het nationale verkiezingsdebat plaats over de politieke toekomst van de Nederlandse landbouw, in relatie met natuur, de uitdagingen van de klimaatcrisis en de rol van voeding op de gezondheid.

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.

BeFrank wil bananenrevolutie

BeFrank wil bananenrevolutie

Een revolutie in de bananenbranche, dat heeft BeFrank Bananen voor ogen. Dat kan alleen door bananen voor een eerlijke prijs te verkopen, waar de gehele keten van meeprofiteert. Want daar schort het nu aan, vindt initiatiefnemer Franklin Ginus. Dit gaat niet alleen ten koste van de mens, maar ook van het milieu. De huisvesting van BeFrank is in ieder...