Foodvalley NL start acceleratorprogramma voor ‘scale-ups’

Foodvalleyaccelerator325x325

Foodvalley NL en ScaleUp Company slaan de handen ineen en starten de Foodvalley Accelerator voor scale-ups in de agrifoodsector. Daarmee krijgen nu ook bedrijven ná de start-up fase ondersteuning.

Volgens Roger van Hoesel, directeur van Foodvalley NL, bestaat er een gat in het ecosysteem van foodbedrijven. “Er zijn veel kleine, veelal jonge bedrijven en daarnaast grote gevestigde ondernemingen die al jaren bestaan. Er zijn bijna geen jonge bedrijven die de accelerator fase overleefd hebben. Met de Foodvalley Accelerator vullen wij dit hiaat.” De Foodvalley Accelerator richt zich op innovatieve Nederlandse agrifood ondernemingen met een schaalbaar product of dienst en een omzet van minimaal 100.000 euro.

Het startupklimaat mag dan goed zijn in Nederland, voor veel jonge bedrijven blijkt het moeilijk om na de eerste fase door te groeien. Slechts 4% van de start-ups overleeft de accelerator fase naar een omzet van 1 miljoen euro. Het nieuwe acceleratorprogramma moet daar verandering in brengen. deelnemers worden ingedeeld in groepjes van 4 tot 6 ondernemers die maandelijks in ‘Accountability Sessions’ met een coach de voortgang bespreken. Daarnaast zijn er ieder kwartaal thematische ‘Learning Days’ met inspirerende sprekers en verhalen van andere ondernemers. Tot slot worden alle ondernemers gekoppeld aan een persoonlijke mentor uit de agrifoodsector en profiteren ze van het Foodvalley netwerk.

In februari en maart zijn er twee informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde ondernemers. Aanmelden kan via www.foodvalleyaccelerator.nl. De Foodvalley Accelerator gaat in april 2019 officieel van start. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op het World Food Center terrein in Ede.

Lees ook
Marjolein Brasz nieuwe Managing Director Foodvalley NL

Marjolein Brasz nieuwe Managing Director Foodvalley NL

Marjolein Brasz vervangt vanaf 1 augustus Roger van Hoesel als directeur van Foodvalley NL. Brasz heeft ervaring in verschillende business development- en managementfuncties waarbij innovatie centraal stond. Zo was ze commercieel manager bij AEB Amsterdam en hoofd van het circulair programma van de Amsterdam Economic Board. Brasz: “Nederland...

Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse faciliteiten voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Deze Protein Facility Map is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben maar wel willen innoveren op dit gebied.

Programma ScaleUpFood moet jonge foodbedrijven helpen opschalen

Programma ScaleUpFood moet jonge foodbedrijven helpen opschalen

ScaleUpNation, Foodvalley NL en Rabobank starten samen een nieuw programma om jonge foodbedrijven te helpen opschalen. Het ScaleUpFood-programma moet geselecteerde jonge ‘scale-ups’ helpen bij het behalen van groei. ScaleUpFood wil de groeiuitdagingen van bedrijven adresseren door voortdurend onderzoek uit te voeren om de succesfactoren...